24.11.2018


Yunan Başbakanı Çipras’ın 12 mil inadı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege karasularında 12 mil sevdasından vazgeçmiyor. Yani Yunan Başbakanı Çipras, 6 millik karasularına ilave olarak işgal ettiği 18 Türk adası ve Türk kayalığındaki 6 millik karasularını da egemenlik alanına katmak istiyor.  Çipras bu işgali önümüzdeki günlerde Yunan Meclis’inde yasalaştırmak için çalışıyor. Tabi Türkiye, Yunanistan’ın bu hırsızlığına, işgaline göz yumacak değil. Öyle sanıyorum ki Türkiye, hem Yunanistan’ın Ege’de karasularını 12 mile çıkarmak istemesini, hem de Doğu Akdeniz’de Rumlar’ın bölge ülkeleriyle birlikte işbirliği yaparak Türkiye’yi Akdeniz’den dışlamak istemesini ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alacaktır.  Bu arada Rumlar’ın bölge ülkeleriyle işbirliği yaptığını söylerken, Rumlar’ın bu işbirliğini İsrail’le, Mısır’la, Amerika’yla, İngiltere ile ve Çin’le birlikte yaptığını hatırlatmak isterim. İşin içinde İsrail varsa, biliniz o işin içinde bir pislik, sinsilik var demektir. 

Akdeniz'de kıta sahanlığı ilan edelim 

Peki Yunanistan’ın bu salakça, aptalca davranışlarına karşı biz Türkiye olarak ne yapmalıyız? Tek kelimeyle Türkiye’nin geç kalmadan Akdeniz’de kendi kıta sahanlığını ve ekonomik bölgesini ilan etmesi gerekir. Ayrıca Türkiye, Yunanistan’ın işgal ettiği 18 Türk adası ile Türk kayalığından çekilmesini istemeli.  Eğer Yunanistan, “Ben işgal ettiğim Türk adalarından ve Türk kayalığından gitmek istemiyorum” derse, işte o zaman Türkiye, Yunanistan’ı nasıl göndereceğini, denize nasıl dökeceğini çok iyi bilir. Yunanistan’a şu tavsiyede bulunmak isterim: Ey Yunanistan, aklını başına al ve kendine çeki düzen ver. Avrupa Birliği’ni, Amerika ve İsrail’i arkana alarak gasp yapmaya devam edersen akıbetin kesinlikle iyi olmaz. Sırtını dayadığın Avrupa, Amerika ve İsrail seni Türk askerinin elinden kurtaramaz.  Kardeşlerim Ortadoğu ve Akdeniz’deki bu hareketlilik, oyunlar, petrol ve doğalgaz aramaları bana pek hayra delalet gibi gelmiyor. Siyonist Amerika ve İsrail, Gezi olaylarıyla,17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle bölüp parçalamayı başaramayınca, şimdi de Türkiye’yi savaşa bulaştırmak istiyor. 

Geç kalırsak savaş kaçınılmaz olur 

Siyonist güçler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni de İran’a saldırtmak istiyor. Trump boşuna mı Suudi Arabistan Kralı'na, Veliaht Prens Selman’a sahip çıkıyor? Trump boşuna mı Kaşıkçı cinayetini örtbas ediyor? Trump, boşuna mı Suudi Arabistan’a 300 milyar dolarlık silah sattı?  Trump, Müslümanları sevdiği için mi Suudi Arabistan’a ve diğer Arap liderlerine sahip çıkıyor? Trump, tüm bunları Arap liderleri sömürdüğü için, Arapların petrol paralarını hortumladığı ve İsrail’i korumak için yapıyor. Sadede gelirsek derim ki, Akdeniz’de hem kendi ülkemizin hemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatlerini korumak için hemen kolları sıvayıp kendi kıta sahanlığını ve münhasır ekonomik bölgemizi belirleyip ilan etmeliyiz. Eğer geç kalırsak arkasına Avrupa’yı, İsrail’i ve Amerika’yı alan Yunan Başbakanı Çıpras, Ege Denizi’nde 12 mile çıkma arzusunu meclise getirip kanunlaştırırsa, işte o zaman savaş kaçınılmaz olur benden söylemesi. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH MİLLETLERİ SAVAŞTAN, FELAKETLERDEN KORUSUN. ALLAH KAHRAMAN TÜRK ASKERİNE GÜÇ KUVVET VERSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.