07.11.2018


Trafik magandaları

15 gün önce çıkarılan yeni trafik cezaları, kural tanımayan sürücülerin, trafikte magandalık yapanların, drift yapanların, kırmızı ışığı ihlal edenlerin, yolcu seçen ve trafiği bahane edip 'Köprü geçemem' deyip yolcu almayan taksicilerin canını yakacak gibi.  Tabi bu magandalara, ahlaksızlara kesilen cezalar seçim öncesi affa uğramazsa canları yanar. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ta koltuk değnekli engelli bir vatandaş taksiye binmek istemiş. Taksici 'kısa mesafe' diyerek engelli yolcuyu almamış. Bir vatandaş bu olayı görüntüleyip internete yükleyince polisler o taksiciyi gözaltına aldı. Polis taksiciye bu davranışından dolayı 1706 lira para cezası, ehliyetine 30 puan ceza ve asıl olması geren yapılarak o taksi trafikten men edildi. Magandanın biri asker uğurlama esnasında drift yapıp trafiği tehlikeye sokmuş.  Trafiği tehlikeye sokan bu magandaya polis 5 bin 10 lira para cezası kesip aracına ve ehliyetine de 6 ay süreyle el koydu. İşte olması gerek bu. 

Aslında hapse atılmaları gerek 

Magandalar ancak bu şekilde adam olur. Aslında olması gereken magandalara para cezası yerine direk hapse atmaktır. Allah aşkına ne demek engelli birini taksiye almamak, yakın mesafe deyip yolcu almamak, trafik var deyip ben köprü geçemem demek. Be salaklar, yarın kendi durumunuzun ne olacağını biliyor musun? Yarın senin engelli olmama gibi bir garantin mi var? Sen engelli bir insanı taksiye aldığında babanın hayrına mı götüreceksin? Bakın bu salakça, ahlaksızca davranışlarınız akıbetinize iyi gelmez. Evet internete düşen videolar sonrası trafik magandalarına, ahlaksızlara, cezalar kesiliyor. Ancak trafikte görüyorum ki çok fazla da değişen bir şey yok. Sabah sabah trafikte telefonla oynayanlar, kadınların makyaj yapması, magandaların, bilhassa taksilerin kırmızı ışığı ihlal ettiklerini görüyorum. Trafiği yavaşlatan dolmuşların, siyah UBER minibüsleri ve özel halk otobüslerinin trafik kurallarını ihlal ettiklerini görüyorum. Hatta bu ihlaller trafik polislerinin gözü önünde oluyor. 

Kendimize çekidüzen verelim 

Kimi zaman acaba birileri taksi, dolmuş, siyah UBER minibüsleri ve özel halk otobüslerine dokunmayın talimatı vermiş olabilir mi diye düşünüyorum. Valla açık konuşmak gerekirse polisin gözü önünde bu araçların trafikte kural tanımaz hallerini, kırmızı ışık ihlallerine şahit olunca içimden 'olabilir' diyorum. Kardeşlerim, kul hakkı sadece rüşvet almak, hırsızlık yapmak, kandırmak, dolandırmak, vurmak, sövmek değildir. Trafikte kırmızı ışığı ihlal etmek, magandalık yapıp trafiği tehlikeye sokmak, başka aracın önüne geçmek için ahlaksız davranışlarda bulunmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yayaya yol vermemek, emniyet şeridini kullanmakta kul hakkına girer.  Bu şekilde kul hakkına girmenin telafisi zordur. Allah muhafaza kul hakkıyla ölüp giderseniz ahiretteki hayatınız iyi olmaz. Gelin devletin kestiği cezalarla adam olmak yerine, milli ve manevi bir şuurla kendimize çeki düzen verelim. Allah aşkına bizler mahlukat mıyız ki cezalarla adam olalım? Bizler insanız insan. İnsanlık vasfınla göre yaşalım. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH BİZLERİ HAK HUKUK BİLEN, KUL HAKKINA ÖZEN GÖSTERENLERDEN EYLESİN. ALLAH TOPLUMU RAHATSIZ EDEN MAGANDALARI İSLAH EYLESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.