15.10.2018


'Bul kocayı, al parayı' devri sona erecek gibi

Eski Aile Bakanı Fatma Şahin’in döneminde ne hikmetse medyada kadına şiddet haberleri manşetten verilmeye başlamıştı. Belki birileri o dönemde tozlu raflardan indirdikleri karı koca kavgaları ve boşanma davalarının köpürtülerek manşetten verilmesini istemiş olabilir. Kadına şiddet haberleri manşetten verilirken eski bakan Fatma Şahin tarafından Türk aile yapısına dikkat edilmeden 6284 sayılı bir kanun çıkarıldı. Avrupa uyum yasalarına uygun olarak çıkarılan bu yasa, aile dramlarının kaynağı haline geldi. Kadına pozitif ayrımcılık uygulayan bu yasayla birlikte tabiri caizse erkeklerin hayatı karardı. 

Karı koca kendi aralarında ufak bir meseleden dolayı tartışsa ve koca biraz sesini yükseltse işte o zaman o koca ayvayı yedi demektir. Yani kadın karakola gidip kocam bana bağırdı dediği anda araştırmaya gerek bile duyulmadan ön yargıyla koca karakola çağrılıp sonra da evden uzaklaştırılıyor. Dolaysıyla yüz göz olmuş olan karı kocanın bir daha aynı çatı altında yaşamaları da mümkün olmuyor. 

Bir çok kadının kocalarını dövdüğünü, kadının erkeğe ihanetini zulmünü, istismarını gören yok. Bakın aslında 6284 sayılı yasayla birlikte şiddet ve cinayetler daha çok arttı. Günümüzde eski karı kocalar gibi tartışmalarda alttan alma yok. Bugün ülkemizdeki adliyelerde, icra davalarından sonra en çok mesai boşanma davalarına harcanıyor. Adliyelerde hali hazırda onbinlerce boşanma davası görülmekte. 

Kadına pozitif ayrımcılık yapılıyor 

Boşanma davalarında çoğunlukla kadına pozitif ayrımcılık uygulandığını bilmeyen yok. Yoksulluk nafakasıyla ilgili kanunlarımızda süre olmadığı için mahkemeler erkekleri, kadına süresiz yoksulluk nafakası ödemeye mahkum ediyor. Kadın bir gün bile kağıt üzerinde evli kalsa erkek yine ömür boyu nafaka vermeye mahkum olmakta. Neyse bu vicdansızlık son bulacak gibi!  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadınlar tarafından istismar edilen bu yasa değişikliği ile erkeklerin mağduriyetine son verecek gibi! Yani bul kocayı al parayı dönemi son bulacak gibi! Kardeşlerim yıllardır büyük aile olarak yaşayalım, karı koca birbirine zulüm etmesin, karı koca aile saadetleri için birbiriyle laubali, yüz göz olmasın diye nasihatlarda bulunuyorum. 

Karı, koca fark etmez, kimse kimseye zülüm etme hakkına sahip değildir. Peygamber efendimiz kim eşine zulüm ederse o kişi imanını kontrol etsin der. Kadın ve erkek Allah’ın birbirine emanetidir. İmanlı bir kadın veya bir erkek eşlerine zülüm etmez, birbirine ihanet etmez, zina yapmaz. Belki bu sözlerimden rahatsız olacak olan birileri beni eleştirecek ama her zaman olduğu gibi ben yine doğruları söyleyeceğim. Son yıllarda sözde kadın hakları savunucuları ve feministlerin gazetelerde televizyonlarda yer almasıyla, sosyal medyanın da içimize girmesiyle maalesef çoğu kadın zıvanadan çıktı. İnsanların hayatlarını karartan sözde kadın hakları savunucuları ve feminist gruplar, aile saadetini aile birliğini koruması gerekirken, tam tersi şeytanlık yaparak kadınlara, “Boşanın, yalnız yaşayın, özgür olun” gibi salakça aptalca telkinlerde bulunuyorlar. 

6284 sayılı yasayı tamamen kaldırın 

Allah aşkına soruyorum evli bir kadın nasıl olurda sosyal medyada bulduğu bir erkekle ilişki yaşar? Nasıl olurda bir kadın kocasının nikahı altında çapkınlık yapabilir? Nasıl olurda başka erkekle yemeğe veya geziye gidebilir? Bu mu özgürlük, çağdaşlık, kadın hakları? Tükürürüm ben böyle modernliğin, çağdaşlığın içine! Eşini aldatan kadın veya erkek, kim olursa olsun benim gözümde ahlaksızdır. 

Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a derim ki, okullarda çocuklarımıza insan sevgisi, haram ve helal kavramlarıyla birlikte güzel ahlaklı olmak aşılanarak iyi bir nesil yetişmesine vesile olun. Televizyon ve gazetelerde ailelerin dağılması için mücadele eden sözde bazı kadın hakları savunucuları ile feministlerin faliyetlerine engel olun. Aile hayatını bitiren, erkeklerin hayatını karartan 6284 sayılı yasayı değiştirmek yerine tamamen kaldırın. Karı koca boşandığı anda iş bitmiştir. Dolayısıyla kadına nafaka meselesininde ortadan kalkması gerekir. Bakın görün, işin içinde nafaka olmasın çiftler boşanıyorlar mı? Topluma büyük aile kavramlarını anlatın. Dede, nine, anne, baba ve torunların bir arada büyük aile olarak yaşamaları için çalışın. İşte o zaman göreceksiniz toplumda suç oranlarının nasıl düştüğünü. Gençlerin uyuşturucu kullanımının son bulacağını, evlatlarımızın kandırılıp terör örgütlerinin eline düşmeyeceğini göreceksiniz. Bilhassa evlatlarımızı,gençlerimizi milli ve manevi değerlerimize göre yetiştirip, büyük aile olarak yaşamalarında başarılı olunursa, ondan sonra kimse kimseyi öldürmez, eziyet etmez,boşanmalarda, husumetler de bitmiş olur. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE MUTLU HUZURLU YUVALAR NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.