22.09.2018


Sendikanın havaalanı provokasyonu

Arkadaşlarla sohbet ederken bana İsanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının 29 Ekim’de gerçekleşmeyeceğini söylediler. “Hayırdır nereden biliyorsunuz? Kim söyledi size Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim de açılmayacağını” diye sordum. “Valla Hocam sosyal medyadan takip ediyoruz. İşçiler greve gitmiş. İşçiler greve gittiği için işler yavaşlamış” gibi şeyler söylediler.  Peki evladım isçiler neden greve gitmiş? “Hocam çalışma şartları zormuş ve ölümler olmuş ondan dolayı greve gitmişler.”  Yani 4 yıldır devam eden inşaatta, ölümler oluyor, kazalar oluyor, çalışma şartları zordu, bütün bu sıkıntılar yıllardır dile getirilmedi, işin bitimine az bir süre kala ölüm, kaza, zor şartlarda çalıştıkları şimdi akıllarına geldi öyle mi? Vay be tam havaalanı açılıcakken işçiler birden zor şartlarda çalıştığını hatırlayıp greve gitti.  

İşçileri üzerinden provokasyon 

Alın teriyle namusuyla çalışan, emeğini ortaya koyan işçi kardeşlerimizin hiç birinin burnunun kanamasını istemem. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, yaralananlara da Allah şifalar versin. Yalnız 30 bin kişinin çalıştığı büyük bir şantiyede her ne kadar tedbirler alınırsa alınsın yine de kazalar kaçınılmaz oluyor. İş verenden önce işçi kendi tedbirini kendisi almalıdır. Kardeşlerim derim ki 29 Ekim’de açılacak olan Yeni Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin grevi bence sendikaların bir oyundur. Sendikalar akıllarınca işçileri provoke edip hükümeti zora sokmak istiyor. Sendikaların arkasında olan CHP ve PKK’nın siyasi kolu olan HDP, “Bakın görüyor musunuz hükümet sözünü tutmadı. Hükümet 29 Ekim’de 3’cü havalimanını açacaktı görün bakın açamadılar işte” diyecekler. Zaten havalimanın inşaatının bitmesi sendikaların işine pek gelmez. Havalimanı inşaatı bitince çalışanların sayısı doğal olarak azalacağından dolayı sendika yöneticileri işsiz kalacakları için grev yapıyorlar. 

Türkiye'nin büyümesini kimse engelleyemez 

Her ne olursa olsun, gezi olaylarında olduğu gibi kimler nasıl provake ederse etsinr hükümet sözünü tutacak ve 29 Ekim’de İstanbul Yeni Havalimanını açacaktır. Bittiğinde ise dünyanın en büyük havalimanı olacaktır. Türkiye’nin, Türk Hava Yolları'nın büyümesini kimse engelleyemez. Bakın Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Daha da büyüyeceğiz, önümüzdeki yıl filomuza büyük uçaklar katılacak, dünya ülkeleri bize gıptayla bakıyor” diyor. Millet olarak bizlerde ülkemizin büyümesinden, gelişmesinden gurur duymalıyız. Bilinçli olarak ülkemizin büyümesini ve gelişmesini engelleyen kişilerinde kanından şüphe ederim. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE, DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE FAYDALI OLAN HERKESTEN RAZI OLSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.