19.09.2018


Stokçuların düşmandan ne farkı var!

Hatırlarsanız Amerikan Başkanı Trump, Papaz Brunson’u bahane ederek Twitter hesabından Türkiye’yi açıkça tehdit etmişti. Trump, tehditvari bir şekilde, “Türkiye Papaz Brunson’u serbest bırakmazsa yaptırımlar yaparız, Türkiye’nin ekonomisini çökertiriz” demişti.  Trump’ın haddini aşan tehditvari sözleri Ülkemizdeki yabancı yatırımcıları korkuttu. Ülkemizde yatırımları olan yabancıların çoğu, Trump’ın bu sözlerini tehdit ve uyarı olarak görüp zararına da olsa yatırımlarını ülkemizden çekti. Dolayısıyla yabancı yatırımcılar, önlerini göremediklerinden ve tedirgin olduklarından dolayı yatırım için ülkemize gelemiyor.  Allah’a şükürler olsun Devlet Başkanımız Erdoğan, bu pis oyunların üstesinden yavaş yavaş gelmeye başladı. İnşallah yakın zamanda ülkemiz selamete çıkacak. Amerika, İsrail, Almanya, Fransa gibi ülkelerin, ülkemiz üzerinde pis oyunlar oynadığını bilmeyen yok. Zaten Amerikan Başkanı Trump açıkça Türk ekonomisini çökerteceğini söylüyor. 

Fırsatçılar cezalandırılmalı 

Peki ya bu sıkıntılı günümüzde dövizin yükselmesini fırsat bilen bazı iş adamları ve esnafların, sattıkları ürünlere zam üstüne zam yapmalarına, ellerindeki malları stoklamalarına, raflardaki ürünlerin etiketiyle oynamalarına ne demeli? Bu fırsatçıların Türkiye düşmanlarından ne farkı var? Bunların yaptığı hainlik değil mi? Gözünü para bürümüş olan bu fırsatçıları önce medyanın önüne çıkarıp rezil etmek ve sonra ellerindeki mallara el koymak gerekmez mi?  Elimde imkan olsa bu fırsatçılara Osmanlı döneminde verilen cezayı vermek isterim. Osmanlı döneminde esnaf, devlet hizmetindekiler ve serbest çalışanlar diye ikiye ayrılırdı. Devletin ihtiyaçlarını karşılayan esnafa, ehli-hıref-i hassa denirdi. Sayıları 2 bini bulan bu grup içinde ekmekçi, helvacı, kazancı, kürkçü, kağıtçı, kuyumcu, çilingir, terzi, aşçı, gibi bir çok meslekten esnaf bulunurdu.  Serbest çalışan esnaf ise loncalara bağlı olarak mal üretir ve satarlardı. Osmanlı Devleti halkın mağdur olmaması için esnafı denetim altında tutardı. Esnaf ürettiği malı devletin belirlediği fiyatın üstünden satarsa o esnaf falakaya yatırılırdı. Yani insanları kandıran, stok yapan esnaf herkesin önünde falakaya yatırılıyordu. Günümüzde falaka filan olmaz ama bu fırsatçılara falakayı aratmayacak ceza verilmeli. Günümüzde bu fırsatçılara ufak bir para cezası verilip geçiliyor. 

Stokçuluk tek kelimeyle hainliktir 

Derim ki insan sağlığını bozan sahte gıda üretip satanları, insanları ölüme götürenleri, Çin’den getirdikleri renklendiricili, tatlandırıcılı ürün satanları, tarım ilacı kullanıp sebze, meyve yetiştirenleri, gıdalarda hile yapan ve ülkemizin kötü gününde fırsatçılık yapanları rezil rüsfa edip çok büyük cezalar verilmelidir.  Kardeşlerim milli olmak lazım milli! Türkiye düşmanlarıyla aynı safta olmak hainliktir. Fırsat bu fırsat deyip mal stoklamak, raflardaki ürünlere zam yapmak tek kelimeyle hainliktir. Sosyal medyadaki hainlere de dikkat etmek gerekir. Dövizin yükselmesiyle Sosyal medyada FETÖ’cülerin, PKK’lıların, CHP ve ajanların olumsuz algı oluşturdukları konuşuluyor. Bu fırsatçılarada yalan yanlış yaygara yapanlara aldırış etmeyin. Bunlar istiyorlar ki Türkiye bir an önce batsın. Türkiye darmadağın olsun. Allah’ın izniyle Türkiye ne batacak ne de darmadağın olacak. Türkiye bağımsız güçlü bir devlet olarak dünyada söz sahibi olacak. Türkiye kurulan yeni dünya düzeninde söz sahibi olacaktır. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARI GÜÇLÜ OLANLARDAN EYLESİN. ALLAH ÜLKEMİZ ÜZERİNDE PİS OYUN OYNAYANLARI HELAK ETSİN. ALLAH TÜRKİYE DÜŞMANLARININ OYUNUNA GELENLERE UYANMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.