29.08.2018


İngilizler 3. Havalimanının açılmasını bekliyorlar

Bir davet üzerine İngiltere’nin başkenti Londra’ya gittim. Beni ülkelerine davet eden dostlarım, uçuş biletimi kendi havayolu şirketlerinden almak istiyorlar. Ben de kendilerine Kesinlikle Türk Hava Yolları'ndan başka hiç bir havayolu şirketiyle uçmayacağımı söyleyince biletimi hemen Türk Hava Yolları’yla değiştiriyorlar. “Neden hep Türk Hava Yolları'yla uçmak istiyorsunuz? Başka havayollarını deneseniz olmaz mı? Bizim havayolları da iyidir” diyorlar ve ben de kendilerine, “Uluslararası havacılık kurumları tarafından Türk Hava Yolları'nın en güvenilir şirket olduğu, uluslararası denetimler sonucunda açıklanmıştır. Hizmet kalitesi ve ikramları helal, taze ve ayrıca dünyanın her yerine aktarma yapmadan gidebilirsiniz” cevabını veriyorum. 

Trump'a müthiş şekilde öfkeliler 

Her şeyden önemlisi Türk Hava Yolları, ülkemizin gurur duyduğu havayolu şirketi olduğu için ben de milli şuurla tercih ediyorum. İnşallah bu yıl 12 adet, önümüzdeki yıl da 50 yeni uçak filoya katılacak. Kaldığım Otelde İngiliz Michael’la sohbet ederken bana üçüncü havaalanını çok merak ettiği için havalimanının açılacağı 29 Ekim gününe bilet alıp ailece İstanbul’a, İstanbul'dan da Fethiye’ye tatile gideceklerini söyleyince bende gururlu bir oturuş hasıl oldu.  Neyse şimdi Londra’da gördüklerimi anlatmak isterim. Öncelikle görüştüğüm İngilizler, Amerikan başkanı Trump’a müthiş derecede öfkeliler. Hatta Trump’ın ruh hastası, narsist ve dünyayı savaşa sürükleyecek politikalar yürüttüğünü söylüyorlar. Trump’ın Türkiye’ye ekonomik saldırılarda bulunmasını eleştiren İngilizler, “Amerika Türkiye’ye haksız yaptırımlarla güvenilmez olduğunu gösterdi” diyorlar. 

Mesut Özil’e destek veriyorlar  

Ayrıca İngilizler, Almanların ırkçı saldırılarından dolayı Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’e büyük destek veriyor. Londra’da alış veriş merkezleri oteller Arap turistle dolu. Londra caddelerinde İngilizlerden çok Arap turist var. Bizim ülkemizdeki otel ve esnaf Araplara dua ettikleri gibi İngilizlerde Arapları Veli nimet olarak görüyorlar. Ayrıca İngiltere’nin şartlarına göre İngiltere şu sıralarda ucuz. Londra’yı gezmek görmek isteyenler haftada 6 seferi olan Türk Hava Yolları'ndan erken rezervasyonla ucuz bilet alabilir. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE HİZMET EDEN HERKESTEN RAZI OLSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.