18.08.2018


Çipras şimdi sıra sende

Hatırlarsanız 1 Mart’ta Edirne’de askeri yasak bölgeyi ihlal ettikleri için tutuklanmışlardı? Tutuklanan iki Yunan askeri, Meryemana dini bayramının kutlandığı zamanda tahliye edilerek ülkelerine döndü. Yunan askerlerinin ülkelerine dönmeleriyle Yunanistan Başbakanı Çipras, “Türk Yunan dostluğu iyi komşuluk ve bölgede istikrar güçlenecek” dedi.  Aslında yaşanan bu türlü olayların ardından siyasilerin diplomatik beyanatlarına pek önem vermem. Benim önem verdiğim tek şey samimiyet ve icraattır. Evet ,Türkiye olarak biz bir jest yaparak casusluk maksadıyla sınırımızı geçen iki Yunan askerini serbest bırakıp ülkelerine gönderdik.  

Yunanistan nasıl karşılık verecek? 

Peki Yunanistan, Türkiye’nin bu jestine karşılık ne yapacak? Mesela Yunanistan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kendisine sığınan 8 hain FETÖ’cü askeri bize geri iade edecek mi? Yunanistan, 1996 ve 2006’da düşürdüğü iki F-16 uçağımızın parasını ödeyecek mi? Şehit ve yaralı pilotlarımızın tazminatını ödeyecek mi? 2006’da Yunan pilotunun düşürdüğü uçağın Türk pilotuna verdiği 4 yıl hapis cezasını kaldıracak mı? Yunanistan’dan henüz bu konularla ilgili bir açıklama gelmedi. Gerçi Yunanistan’dan olumlu bir açıklama bekliyor da değilim. Derim ki, ey Çipras, Türk Yunan komşuluğu güçlenecek diyorsun. İyi has bunu anladık. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde dostluğumuzun güçlenmesinde elbette yarar var. Ancak Türkiye’nin jestine karşılık olarak sen ne yapacaksın? 

FETÖ'cü hainleri bize teslim et 

Yani sen elindeki 8 FETÖ’cü haini Türkiye’ye teslim edecek misin, etmeyecek misin? Bunu açıkça söyle. Öyle işine geldiği gibi kuru kuruya dostluktan komşuluktan bahsetmek olmaz. Komşuluğun dostluğun gereğini yap ve elindeki 8 hain FETÖ’cüyü bize teslim et. FETÖ’cülere oturuma izni veren mahkemelerine engel ol. Eğer ilk etapta 8 hain FETÖ’cüyü bize teslim edersen işte o zaman Türkiye Yunanistan arasında iyi komşuluk dostluk olur. Eğer Türkiye’ye karşı gerçekten samimi olursan bölgede istikrar kesin olur. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH BİZLERİ SAMİMİ OLAN DOSTLARLA BİR EYLESİN. ALLAH MÜNAFIK, KALLEŞ, SÖZÜNE GÜVEN OLMAYAN SAHTEKARLARDAN BİZLERİ UZAK EYLESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.