18.04.2018


Peki, Deizm’in vebali kimin?

Neymiş efendim Konya’da imam hatip öğretmenlerinin katıldığı bir çalıştayda Deizm’in gençler arasında yaygınlaştığını söylemişler. Yani gençler, hiç bir aracı olmaksızın sadece akıl yoluyla kavranabilecek yalın bir tanrı inancı olan Deizm’e kayıyormuş. Deizm’de Allah var ama din kitap Peygamber yokmuş. Hatta geçmişte bu inanışa sahip biriyle sohbet ederken Deizm’in ne olduğunu o ana kadar bilmiyordum.  Spor yaparken biraz soluklanayım dediğim esnada spor Hocası, yanıma gelerek, “Hocam ben Deistim” dedi. Nedir evladım Deizm dediğimde ise spor hocası, “Hocam, ben Allah’a inanıyorum ama gerisine inanmıyorum” cevabını verdi. Zaten çocuğun suratına baktığımda yüzünde meymenet yoktu. Kullandığı vücut geliştirici hormonlarla kafayı biraz yemiş gibiydi.  Neyse Deizm’in ne olduğunu spor hocası sayesinde öğrenmiş oldum. Deizm gerçekten yaygın mı diyerek bir ay boyunca gençlerle deli dolu sohbetler yapmaya çalıştım. Neşeli sohbetler esnasında arada bir dini konular üzerinede güzel sohbetlerde bulunduk. Gençlerle sohbetimde gördüm ki Deizm’e inanış yaygın filan değil. Yalnız gençler son 20 yıldır gazete ve televizyonlara çıkan sözde hocalara ve ilahiyatçılara gıcıklar. Nasıl olmasınlar ki. 

Gençleri İslam'dan soğutuyorlar 

Bizler bile bazı sözde hocalara, sözde ilahiyatçılara, saçma sapan konuşmalarından dolayı gıcık olup kızmıyor muyuz? cemaat lideri olan sözde bir hoca, kendi televizyon kanalında yanmaz kefen satıp, sattığı kefeni alan kişilerin öldüklerinde ise yanmaz kefenle gömüldüklerinde cehennem ateşinde yanmayacağını söylerse, aynı hoca, terlik satıp, sattığı terliği alan giyen insanların mahşer günü sırat köprüsünden hızla geçeceğini söylerse, yine bu sözde aynı şarlatan hoca, Peygamber efendimizin idrarını içmek sevaptır derse manevi dünyası zayıf olan gençler İslam dininden soğutmaz mı?  Bir başka sözde cemaat lideri, “Bana vahiy geldi. Allah bana dediki ey güzel kulum elini müritlerine öptür. Elini öpen müritlerin senin sayende cennete girecektir. Allah, sen elini müritlerine öptür ve onları cennetten mahrum etme dedi. Bende o vahiden sonra sizlere elimi öptürmeye başladım. Kim benim elimi öperse cennete girer” diyen bu şarlatan sözde hoca, manevi dünyası zayıf olan insanı İslam dininden soğutmaz mı?  İşleri güçleri dünyalık olan, dini kendilerine sermaye eden, gözleri ticarette ve siyasette olan bugünkü cemaatlerin yüzde 99’u insanları dinden soğutmuyor mu? Ya Kur'an-ı Kerim’i, biz insanların bu dünyada yaşarken hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini söylemeleri gereken hocalar, tam tersi Kur'an-ı Kerim’i ölülerin arkasından okunması gereken kitapmış gibi göstermelerine ne demeli? Cenazelerin arkasından ve mevlitlerde para kazanmak için yarışan, cenaze sahiplerinden büyük paralar isteyen ölü okuyucularına ne demeli? Bu ölü okuyucusu olan sözde hocaları gören manevi boşluktaki insanlar İslam dininden soğutmaz mı? 

Kur'an-ı Kerim'den uzak insanlar 

Sanmıyorum Eğer gerçekten İslam dininden uzaklaşıp Deizm’e kayan birileri varsa o kişilerin vebali tek kelimeyle o kişilerin vebali bahsettiğim bu soytarı, şovmen, şarlatan sözde hocalarındır. Kardeşlerim televizyon ve gazetelerde gördüğünüz sözde hocaların çoğu Kur'an-ı Kerim’den uzak olan insanlar. Onlar sadece İslam dinini, Kur'an-ı Kerim’i kendilerine sermaye olarak kullanıyorlar. Şahsen ben inanıyorum ki bu sözde hocaların cemaatlerin çoğunun ipi başkalarının elinde. Kardeşlerim her konuda olduğu gibi dini ve manevi konularda da istismar olabiliyor. Milli değerlerimizde de istismar olabiliyor. Hastalıkta, iyilikte, acı ve kederde istismar edilebiliniyor. Gençler, Kur'an-ı Kerim’in münafıklar diye hitap ettiği, cehennemde dudakları kesilecek olan işte bu sözde hocalardır. Sizler sözde bu hocaların ahlaksızlığına bakıp da Allahın kelamından, Peygamber efendimizin hadis ve sünnetinden uzaklaşmayın.   Kur'an-ı Kerim bu münafıklara değil, tüm insanlığa hayatlarında tatbik etsinler yaşasınlar diye gönderilmiş bir kitaptır. Birilerinin arzu ve isteği dinsiz bir gençliğin var olması olabilir. Onlar şunu çok iyi bilmelidir ki, kalbe zuhur etmiş olan iman, o kalpten çok kolay söküp alınamaz.  Ben gençlerin İslam dininden uzaklaşıp Deizm’e yöneldiğini sanmıyorum. Yalnız Diyanet İşleri Başkanı'na şunu söylemek istiyorum;  Ülkemizde Son 30 yıldır gerçek takva ehli, islama gönül vermiş, eski hoca efendiler gibi hocalar yetişmiyor. Hoca efendileri ilahiyat fakültelerinden değil, Haseki eğitim merkezi gibi medreselerden güzel takva ehli hoca efendiler yetiştirin. Bugünkü hocaların çoğunun gözü paradan başka hiç bir şeyi görmüyor. Bugünkü hocaların kılık kıyafeti düzgün olabilir, ağızları laf yapıyor da olabilir. Ancak çoğunda ruh yok. Samimiyet yok. Bununda vebali kesinlikle sizlerindir. Kur'an-ı Kerim’e hizmet etme yerine maddeyi ön planda tutan hocaları Diyanet camiasından ve camilerden hemen atın. Aksi taktirde mahşer günü hesap verirsiniz benden söylemesi.  Ne diyeyim CENAB-I ALLAH GENÇLERİMİZİ ART NİYETLİ KİŞİLERİN FİTNESİNDEN KORUSUN. ALLAH PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ İCRA EDEN SÖZDE HOCALARA GERÇEK İMANI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.