12.03.2018


Makas iyice açılırsa akıbet iyi olmaz

Bir gurup arkadaşla sohbet ederken konu dönüp dolaşıp toplumdaki kutuplaşmaya kadar geldi. Arkadaşın biri, “Hocam, toplumun her kesiminde kutuplaşmalar var. Gerçi benim o tuzağa düşmem mümkün değil. Yalnız İnsanların güncel, siyasi, sosyal konular üzerine cahilce yorum yaptıklarında dehşete düşmüyor da değilim”, diğer arkadaş ise, “Hocam, valla milleti kutuplaştıran siyasiler, sosyal medya, gazeteler ve televizyonlardır” dedi.  Güldüm ve arkadaşlara, “Evet aynen öyle milleti, siyasiler, basın ve sosyal medya kutuplaştırıyor. Ayrıca ne idüğü belli olmayan birileri de saçma sapan konuşmalarıyla toplumu kutuplaştırıyor” diye karşılık verdim. Son yıllarda ne hikmetse ayrımcılık, ırkçılık, cinsiyetçilik, ya da nefret söylemleri televizyon ve gazetelerin manşetlerinden hiç eksik olmuyor. Medyaya malzeme olan aptallar da hiç eksik olmuyor. Sözde hocaların, kameraların önünde cinsellikle ilgili gereksiz konuşmaları ve fetva vermeleri, sözde sanatçıların milleti tahrik edici Tweet atmaları da milleti kutuplaştırıyor. Medya kullandığı haberleri duyurmakla kalmıyor. Medya fırsat kollarcasına kullandığı haberleri manşetiyle, spotlarıyla algı oluşturup bir şeylere rehberlik yapıyor. Televizyonda haber okuyan sunucu bile mimikleriyle insanları yönlendirebiliyor. Yani bilinçli ya da bilinçsiz medya toplumda ayrımcılığa kutuplaşmalara destek oluyor. 

Fitne ve fesat yuvası haline geldi 

“Ama Hocam, siyasilerin hiç mi suçu yok? Ülkemizde kutuplaşmaların asıl nedeni siyasiler değil mi” diye sorarsanız? Tabi ki toplumda kutuplaşmaların ilk sorumluları siyasiler, gazete ve televizyonlar olmak üzere başka ülkelerin maddi ve siyasi destek verdiği sivil toplum örgütleridir.  Sosyal medyayı söylememe gerek bile yok. Fitne fesat yuvası olan sosyal medya denen şer odağı, bence toplumların bölünmesi için kurulmuştur. Yani bana göre Yahudi kökenli sosyal medya kurucularının amacı İsrail ve Amerika’nın politikalarına destek olmak için kurulmuştur. Ne zaman ki Twitter dünyada yaygınlaşıp kullanılmaya başlandı ardından Ortadoğu’da Arap Baharı adı altında halk ayaklanmaları ve darbeler yaşandı.  Zaten kendini bilen biri aptalca saatlerce sosyal medyada vakit harcamaz değil mi? Çoğunlukla sosyal medyayı kullanan ve yönetenler ajanlardır. Bu ajanlar, takipçilerini dini, milli ve siyasi durumuna göre öyle yönlendirir ki anlamanız mümkün olamaz. Kardeşlerim, evet son yıllarda Sosyal medyanın, siyasilerin, gazete ve televizyonların aptallıklarıyla toplumda ciddi şekilde kutuplaştı. Camii’lerde, oturduğumuz apartmanda bile bunu hisseder olduk. Bu aptallıkların sonu ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz açısından hiç hoş değil. Bu aptallıkların sonu Allah muhafaza bölünüp parçalanmaktır. 

Medya milli duruş sergilemeli 

Türkiye düşmanları bizim bu durumumuza gülüyor. Siyasiler ve bilhassa gazete ve televizyonlar bunun önüne geçmelidir. Sivri dilli olmayı, din, dil, ırk ayrımına neden olacak sözlerden uzak kalınmalı. Gazete ve televizyonlarda yer alabilmek için abuk sabuk konuşan siyasilerin, sözde sanatçıların ve yorumcuların marjinal söylemlemlerine yer verilmemeli. Öncelikle bunun önüne geçilmeli. Gazete ve televizyonlar, milli duruş sergileyip toplumu bir birine kaynaştıracak yayınlar yapmalı. Belki içinizden, “Hoca sen hangi dünyada yaşıyorsun? Senin söylediklerin bu ülkede mümkün değil, hayallerin gerçekleşmez” diyebilirsiniz? Kardeşlerim benim hayallerim düşüncelerimin gerçekleşmesi zor bir şey değil. Zor olan insanların kalbindeki kötülüğü yok etmek. Kalplerimizi temiz tutmaz ve iyi niyetli yayınlar yapılmaz ise, işte o zaman makas daha da açılır. Söylediğim gibi akibetimiz de iyi olmaz. Tekrar söylüyorum medya, siyasiler, sivil toplum örgütleri, kalplerini temiz tutup Milli olsunlar. Milleti tahrik etmekten, milleti kutuplaştırmaktan, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten, tahrik edici konuşmalardan veya kendilerinden olmayan insanları aşağılamaktan vaz geçsinler. Şu zamanda buna çok ihtiyacımız var. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE DİN, DİL, IRK AYRIMI YAPMADAN HUZUR İÇİNDE YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.