12.11.2017


Ortadoğu ve İslam dünyasına bela olacaklar

Babası Kral Selman tarafından kendisine büyük yetkiler verilen Prens Muhammed, “Suudi Arabistan'da büyük reformlara hazır olun. İlk icraat olarak ülkede ılımlı islama geçeceğiz ve yeni projelerin devamı gelecek” demişti. Suudi Arabistan'ın gelenekçi kesimleri, 'hayda  bu da nereden çıktı' diyerek fazla yüksek sesle olmasa bile Prens Muhammed'in reform içeren açıklamalarını eleştirdiler.  Gelenekçi muhalifler, kendilerini bir an gezip tozdukları demokrasi ülkelerinde Avrupa'da sanmış olacaklar ki şaşkınlıkla kral ve oğlu prensi eleştirdiler (Türkiye Cumhuriyeti'nin gözünü seveyim. Cumhuriyet, demokrasi, özgürlük başka bir şey.) Prens Muhammed, Babası Kral Selman'dan aldığı yetkiyle kendisine engel olarak gördüğü herkese yolsuzluk kılıfı altında operasyon yaptı. Geçtiğimiz hafta yolsuzluk kılıfı altında 11 prensin tutuklanmasıyla başlayan olaylar ve Lübnan'daki gelişmeler, dünyanın  gözünü Ortadoğu'ya, Suudi Arabistan'a çevirdi. 

Amerika ve İsrail karıştırıyor 

Suudi Arabistan'da yaşanan gözaltılar yolsuzlukla mücadele, kamu malını koruma ve hukuk devletini güçlendirme amaçlıymış! ( Nasıl bir hukuk sistemleri varsa) Tabi bu operasyon 11 prens, eski bakanlar ve iş adamlarının tutuklanmasıyla bitmedi. Prens Mukrin, çok sayıda üst düzey ülke yöneticisiyle birlikte operasyonların yapıldığı aynı gün helikopter kazasında öldü! Ertesi gün eski kralın oğlu, hanedan üyelerinden Fad bin Abdülaziz de öldürüldü. Yani kısacası hanedana ve Prens Muhammed bin Selman'a muhalif olanlar ya tutuklandı yada öldürüldü.  Sevgili okuyucularım Suudi Arabistan'da yaşanan bu olaylar, ABD Başkanı Trump'ın danışmanı ve damadı olan Jared Kuschner'in Suudi Arabistan'a gizli ziyaretinden sonra yaşandı. Amerika ve İsrail Ortadoğu'yu karıştırıyor ve aynı kanı taşıyan kardeşleri bir birine öldürtüyor. Belliki yıllardır Amerika'da okuyup yaşayan Prens Muhammed'i Amerikan ajanları, kendilerine göre çok iyi yetiştirmişler. Babası Kral Selman'ın koltuğuna oturması muhtemel olan Prens Muhammed, Ortadoğu'nun, İslam dünyasının ve Suudi Arabistan'ın başına bela olacak. Zaten Prens Muhammed'in yüzüne bakıldığında sanki bir şeyler kullanıyormuş, ruh halide pek yerinde değilmiş gibi gözüküyor. 

30 Milyar dolarlık silahı boşuna satmadı

Fitnenin içine iyice yerleştiği Suudi hanedanında bundan sonra çok ölümler ve tutuklamalar yaşanmaya devam edilecek gibi. Peki saltanata düşkün olan bu krallar, prensler, diktatörler biz  Müslümanların kaderi mi? Biz Müslümanlar, ipleri İsrail'in, Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Rusya'nın elinde olan bu diktatörlerin istediği gibi yaşamak mecburiyetinde miyiz? Yani Kur'an-i Kerim'i Allah'ın Resul'ünün hadis ve sünnetini, ipleri başkalarının elinde olan diktatörlere göremi yaşayacağız? Hayır öyle birilerinin dikte etmesiyle ılımlı islam adı altında gevşememiz doğru değil. Biz Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'i Peygamberimizin hadis ve sünnetini aynen olduğu gibi hakkıyla yaşamalıyız.  Eğer dinimizden milli duygularımızdan uzaklaşırsak biliniz ki hapı yutarız. Biz Müslümanlar, mezhep fitnesini bir kenara bırakıp renk, ırk gözetmeden samimi duygular içinde hakkıyla Kur'an-ı Kerim'i yaşayalım. Sadede gelirsem tekrar söylüyorum Amerika'nın çok iyi yetiştirdiği Prens Muhammed, Ortadoğu'ya, İslam dünyasına ve kendi ülkesine bela olacak. Ayrıca ABD 300 milyar dolarlık silahı Suudi Arabistan'a boşuna satmadı öyle değil mi? Ne diyeyim öncelikle CENAB-I ALLAH BİZ MÜSLÜMANLARA SAMİMİYET ŞUUR VERSİN. ALLAH BİZ MÜSLÜMANLARA ŞUUR VERSİN Kİ ŞER GÜÇLERİN PİS OYUNLARINA GELMEYELİM. ALLAH İÇİMİZE SOKULMAK İSTENEN MEZHEP FİTNESİNİ YOK EYLESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.