25.10.2017


Bu uyarılara kulak verin

Son haftalarda uzmanlar toplumunun 10'da 2'sinin obez olduğunu ve bir an önce gereken tedbirler alınmazsa toplumda obezlerin sayısında artış olacağını dile getiriyor. Ayrıca, “İsmini bilmediğimiz yeni hastalık türleriyle de tanışırız” diyorlar. Alkolden uzak kalınmasını da hatırlatan bilim adamları, alkolün hastalıkların baş belası olduğunu ve obezitenin asıl nedenlerinden birinin de alkol olduğunu söylüyorlar.   Bu uyarıları gazete ve televizyon haberlerinde izlediğimde bilim adamları bu uyarıları yapıyor, peki bu uyarılara yetkililerimiz kulak veriyor mu? Veya toplum olarak biz bu uyarıları ciddiye alıyor muyuz? Hayır ne yetkililerimiz ne de toplum olarak bizler bu uyarılara kulak vermiyoruz. Yıllardır bilim adamları “Fast food'dan uzak kalın, içinde ne olduğunu bilmediğiniz gıdaları tüketmeyin, GDO'lu, içinde katkı maddesi olan gıdalardan, yiyecek ve içeceklerden uzak kalın” dedikçe, çoğu insanımız bu uyarıların tam tersini yapıyor. Her gün sağlıksız gıda satan dükkanların yenisi açılıyor. Bilim adamları Sağlığınız için yemeğinizi dışarıda değil, mutlaka evde yemeye çalışın diye uyarılarda bulunuyor. Ama nerede kim dinler, çoğu genç kadınlarımız yemek yapmayı bilmediklerinden dolayı evlerde tencere kaynamıyor.  

Çocukları obez yapacak yiyecekler  

Hatta bazı  kadınlarımız, çocukları okuldan geldiğinde veya çocukları acıktığında hemen telefona sarılıp pizza, hamburger, lahmacun, ekmek arası döner gibi çok da sağlıklı olmayan obez yapacak yiyecekler sipariş veriyor. Peki yemek yapmayı bilmeyen genç kadınlarımız yemek yapmayı neden öğrenmiyorlar? Tabiki bu konuda suç anaların. Çünkü bazı analar merhametlerinden dolayı aman kızım yorulmasın, aman kızım biraz daha uyusun, nasıl olsa ileride yemek yapmayı da ev işinide öğrenir diyorlar. Evet çocuklarımıza merhamet çok güzel, yanlız annelerin bu merhametinden maraz doğuyor. Çoğu boşanmaların altında yatan gerçekte bu. Boşanan çiftlerle kimi zaman sohbet ettiğimde genelde erkekler evde yemek yapılmamasından şikayet ediyorlar. Şimdi bir kısımınız, efendim kadınlarımız çalışıyor, işten eve yorgun dönüyorlar, eve döndüklerinde yemek mi yapsın yoksa dinlensin mi diyebilir? Sevgili okuyucularım, bırakalım çok yorgun oluyoruz vakit bulamıyoruz bahanelerini. Kardeşim sağlıklı ve huzurlu olmak her şeyin önündedir. Yoruluyorsanız çalışmayın kardeşim var olanla yitinin. Evinizde oturup çocuklarınızla kocanızla ilgilenip  hem ruhen hemde fiziken sağlıklı olmaya çalışın. Evin bereketi ve sağlıklı olmamız için mutlaka ama mutlaka evde tencere kaynamalıdır. 

Sadece beslenmek yeterli değil 

Çocuklarımızın önüne  sağlıksız yiyecekleri ve içecekleri koyarsanız biliniz ki çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Sonra Allah korusun sağlıkla ilgili sıkıntı olduğunda çok üzülürsünüz, benden söylemesi. Sağlığımızı huzurumuzu düşünerek sadece yeme ve içmemize dikkat etmemiz yeterli değil. Çocuklarımızla birlikte sağlığımız için mutlaka spor yapmalıyız. Neden spor yapmalıyız biliyor musunuz? Spor, insanlar için gerçek bir ihtiyaçtır. Bizler hem sağlığımızı korumak hem de daha iyi bir ruh haline sahip olmamız için mutlaka spor yapmalıyız. İnsanları spor yapmaya iten durumları anlatayım. Spor yaparsanız fiziksel karakteriniz güçlenir ve daha da sağlıklı olmak istersiniz. Spor yaparsanız daha düzgün bir görünüme sahip olursunuz. Allah'ın verdiği ömrü sağlıklı geçirip uzun süre genç kalırsınız. Herhangi bir moral bozucu durumlarda sıkıntılı günlerinizde çabuk  toparlanırsınız. Hastalıklara karşı vücudunuz daha dirençli olur ve hastalığı daha çabuk atlatırsınız. İşte bunlardan dolayı illaki spor yapmalısınız. Tekrar söylüyorum sağlığınız ve evin bereketi için illaki evinizde yemek yapın. İnşallah erkek düşmanlığı yapan ve evliliğe aile hayatına karşı olan feministler bu tavsiyelerimi okuduklarında çıldırmazlar. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE SAĞLIK VE SİHHAT VERSİN. ALLAH BİZLERİ ELDEN AYAKTAN DÜŞÜRÜP KİMSEYE MUHTAÇ ETMESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH CÜMLEMİZİ ÖZ GÜVEN VE İNSNCIMIZA, KÜLTÜRÜMÜZE, GELENEKLERİMİZE GÖRE YAŞAMAYI NASİP ETSİN, AMİN.