22.10.2017


İnşallah etnik ve mezhep çatışması olmaz

Irak bölgesel Kürt yönetimi 25 Eylül'de uluslararası tepkilere rağmen tek taraflı gerçekleştirdiği bağamsızlık referandumunun ardından Irak ordusu Türkmen nüfusun yoğunlukta olduğu Kerkük'ü Peşmerge'den geri aldı. Yani Irak ordusu, Kerkük havalimanını, yerleşim yerlerini ve bazı petrol rezervi olan yerleri Peşmerge'den bir kaç saat içinde zorlanmadan geri aldı! Peki ırak ordusunun gayet rahat bir kaç saat içinde Peşmerge'den aldığı stratejik yerlerden sonra Barzani Kürt devletini ilan etme fikrinden  vaz mı geçti? Veya Barzani, referandumu iptal edecek mi? Kerkük'te yaşananların sebebi Kuzey Irak'taki siyasi rakiplerinin tek taraflı hareket etmelerinden kaynaklandığını söyleyen Barzani, bence Kürt devletini ilan etme fikrinden vaz geçmeyecek. 

Türkmenler huzura erer mi? 

Bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıllarda mutlaka Barzani, kurucu Başkan olma arzusuyla Kürt devletini ilan edecektir. “Hocam olur mu? Görmüyormusun Kürt devletini kimse istemiyor? Herkes Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünden yana” diyebilirsiniz. En azından ben öyle düşünmüyorum.  Peki Peşmerge'nin temizlendiği Kerkük'te Türkmen kardeşlerimiz artık rahata ve huzura erer mi? Hayır bence rahata eremezler. Öyle sanıyorum ki Türkmen kardeşlerimiz için asıl sıkıntı bundan sonra başlıyor. Çünkü İsmet İnönü'nün Lozan'da verdiği Musul ve Kerkük'e İran'ın kontrolündeki Haşdi Şabi örgütü yerleşti. Haşdi Şabi'nin Kerkük'e yerleşmeside bence oyun. Şer güçler, Türkiye ile İran'ın karşı karşıya gelmesi için Haşdi Şabi örgütünün Kerkük'e girmesine göz yumdu. Haşdi Şabi örgütü, Kerkük'e girer girmez ilk iş olarak Türkmen il Meclisi'ne İran'ın dini lideri Hamaney'in fotoğraflarını asması oyunun ta kendisidir. 

Ortadoğu'nun kaygan zemini 

Haşdi Şabi örgütünün bulunduğu yerde kesinlikle huzur ve saadet olmayacağı gibi Kerkük'te mutlaka etnik ve mezhep çatışmaları da olacaktır. Sevgili okuyucularım Ortadoğu kaygan bir zeminde olduğundan, iradesiz ve güvenilmez yöneticilerden dolayı Türkiye, her zaman Ortadoğu politikalarında ihtiyatlı ve temkinli olmuştur. Ortadoğu'nun yapısından dolayı Türkiye etnik ve dini gerilimleri tırmandıracak söylemlerden her zaman kaçınır. Türkiye istiyor ki Kerkük'te Türkmen, Arap, Kürt herkes huzur içinde yaşasın. Ancak politikası hep yalan dolan üzerine olan  İran'ın desteklediği Haşdi Şabi örgütünün bulunduğu yerde huzur ve saadet kesinlikle olmaz. Ya Rusya'ya güven olur mu? Kesinlikle KGB'de yöneticilik yapmış olan Rus lider Putin'e de hiç güven olmaz. İşte Türkiye bu güvenilmez, yalan dolan işleri bildiği için temkinli politika yürütüyor. Tekrar söylüyorum inşallah ismet İnönü'nün Lozanda verdiği Musul ve Kerkük'te etnik ve mezhep çatışması olmaz. Ne diyeyim  CENAB-I ALLAH DÜNYAYI YAŞANMAZ HALE GETİREN ŞER ODAKLARIN KÖKÜNÜ KURUTSUN. ALLAH MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNDE PİS OYUN OYNAYANLARI HELAK ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.