02.08.2017


Toplumun psikolojisini böyle bozuyorlar

Neler oluyor bu insanlara, her geçen gün neden değişiyorlar? Neden gün geçtikçe bozuluyoruz? Bugünlere nasıl geldik? diyerek hep hayıflanıyoruz. Kimi zaman toplumun psikolojik bu durumu televizyon ve gazetelerde tartışılıyor. Halbuki toplumun psikolojisini bozan zaten gazete ve televizyonların ta kendisi. Bilhassa haber bültenleri toplumun psikolojisini çok bozuyor. Haberleri izlemek için televizyonun başına geçtiğimde tek kelimeyle feryadı figan ediyorum. Neymiş efendim 'filanca kişi cinayet işleyip şu kadar insan öldürdü, kadın yeğenini öldürmüş, filanca kişi birini bıçaklamış, kız sevgilisiyle bir olup parasını almak için annesini öldürmüş, evlat annesini dövüp sokağa atmış, bir kadın internette tanıştığı erkekle küçük oğlu tarafından evde basılınca kadın sevgilisi ile bir olup küçük oğlunu öldürmüş,' trafik kazasında şu kadar kişi öldü haberleri.

Sanki hiç güzel şeyler olmuyor

İşyeri güvenlik kamerasından elde edilmiş hırsızların görüntüleri, bazı polis amirlerinin kendi piarını yapmak için habercilere verdiği polisiye görüntüler. Belediyelerin veya karayollarının verdiği mobese kayıtlarında trafik kazalarının görüntüleri yetmiyormuş gibi, bir de izleyicilerin çektiği görüntüleri yayınlamayı seven haberciler tek kelimeyle toplumun ruh sağlığını bozuyor. Sanki dünyada veya Türkiye'de hiç güzel bir şey olmuyormuş gibi her gün siyasi kavgalar, cinayet,gasp, hırsızlık gibi olumsuz haberler veriyorlar. Ayrıca süre dolsun diyerek bülten içinde defalarca aynı haberler yayınlanıyor. Bunu ne için yapıyorlar biliyor musunuz? Sadece reyting için yapıyorlar. Sevgili okuyucularım, toplum olarak bizler, toplumun ruh sağlığını bozan haberlere dur demeliyiz. Bu tür haberleri izlememeliyiz. Canlı yayında cinayet haberlerini yayınlayanlar aslında cinayet işliyorlar. Bir kaç saniyelik cinayet haberini en az 30 defa gösteren, izleyicilerine adeta bakın cinayet böyle işlenir, hırsızlık, gasp böyle yapılır diyen bu kanallara RTÜK neden durun siz ne yapıyorsunuz demiyor?

İnsanlar huzur içinde yaşasın

Allah aşkına milletin ruh sağlığıyla oynamayın, millete kötülük yapmayın. Kardeşim haberciliğin, gazeteciliğin mesuliyetini bilerek haber yapın. Bir gazeteci yazısından ve haberlerinden dolayı okuyucusundan, bir televizyoncu ise yayınladığı yayınlarından dolayı izleyicisinden mesuldür. Bu mesuliyeti bilerek yayın yapın. Şunu bilinki bu toplumun içinde yayınladığınız haberlerden dolayı ruh sağlığını kaybeden en yakınınızda insanlar bile vardır. Siz televizyoncular ve gazeteciler öyle güzel haberler yapmalısınız ki, sizin haberlerinizden dolayı insanlar gök kubbenin altında din, dil, ırk ayrımı yapmadan güven içinde bir biriyle huzurlu yaşasın. Maalesef bügün televizyon ve gazetelerin yayın politikasından dolayı toplumumuzun bir çoğu huzur içinde yaşamamakta. Tam tersi medyanın fitneliğinden dolayı toplum iyice bir birinden uzaklaştı ve kutuplaştı. Derim ki, RTÜK toplumun ruh sağlığını bozan haber programlara kimseden çekinmeden korkmadan müdehale etsin. Sakın birilerinin ağzıyla efendim basın özgürlüğü var, televizyon kumandası izliyicilerin elinde isteyen istediği kanalı izlesin deyip görevden kaçmaya çalışmayın tekrar söylüyorum görevinizi yapın. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH TOPLUM OLARAK CÜMLEMİZİ SAĞLIKLI KILSIN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.