27.05.2017


Çok şükür ayların en şereflisine kavuştuk

Allah'a çok şükür 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayına kavuştuk. Her yıl Ramazan ayında 'ah nerede o eski Ramazan ayları, ah nerede o eski komşuluklar' deriz. Çünkü eski Ramazan ayların çoşkusu sevinci ve şuuru farklıydı. Eski Ramazan aylarında tanıdık tanımadık herkes aynı masada iftarını açardı. Kadınlarımız evlerde toplanıp mukabele yapar, erkekler ise camide mukabeleye giderdi. Yani toplu halde bir araya gelinerek kur'an-ı Kerim'i hatim ederlerdi. Çok şükür bu geleneklerimiz kaybolmaya yüz tutsa da bilhassa kadınlarımız bu geleneğimizi bugün devam ettirmekte. Yine camilerimizde hatimler devam ediyor. Dolayısıyla Ramazan ayı geldiğinde toplumda bir huşuluk hasıl olurdu.Yani mübarek Ramazan ayının nuru insanların haline yansırdı. Ya şimdi maalesef bilhassa büyük şehirlerde Ramazan ayına saygı, hürmet kalmadı gibi. 

İftar verenin günahları affolur 

Bazı densiz ahlaksızlar, pişkin bir şekilde insanların gözüne bakarak alkol alıyor. Alay edercesine “Aa Ramazan mı? Ramazan'a selam söyle” diyerek oruç tutanlarla dalga geçiyorlar. Neyse Allah onlara da hidayet nasip etsin. Cenab-ı Allah inşallah onların da kalbine İslam, dinini, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin sevgisini verir. Bizler de İnşallah bu mübarek Ramazan ayını Rabbimizin  istediği gibi yaşarız. Sevgili okuyucularım çok şerefli olan Ramazan ayında yapılan, nafile namaz, sadaka, zikir ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan farz ibadetler başka aylarda yapılan farz ibadetlerinden yetmiş kat fazla sevabı vardır.Bu ayda oruçluya iftar verenin günahları af olur ve Cehennemden azad olur. O oruçlunun sevabı kadar, iftar veren de sevap alır. Bir patron, amir, müdür emri altında ağır işlerde çalışan oruçlu olanların işlerini hafifletirse, ibadetlerinde kolaylıklar sağlarsa, bilsinlerki o amirlerin patronların günahlarıda af olur. Onlarda cehennemden azad olur. 

Teravih namazını ihmal etmeyin 

Peygamber efendimiz mübarek Ramazan ayında esirlerin, kölelerin azad edilmesini isterdi. Kim bu ayda iyi işler yaparsa Allah o kulu bir yıl boyunca güzel işlerle karşılaştırır. Kim bu mübarek ayda saygısızlık yapıyorsa, günah işliyorsa bilsinki bir yıl boyunca hep aynı işleri yapmaya devam eder. Ne olur şu mübarek Ramazan ayını nefsimize hakim olarak güzel geçirelim. Bu ayı fırsat bilerek kendimize çeki düzen verelim. Gücümüz yettiği kadar ibadet edelim, Allah'ın razı olduğu işleri yapalım, bu ayı Rabbimizin rızasını kazanmak ve ahireti kazanmak için fırsat bilelim. Bakın Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında indi. Yapılan ibadetlerin kabul olduğu, edilen duaların geri çevrilmediği mübarek Kadir gecesi Ramazan ayının içindedir. Ramazan ayında iftarı erken açmak, sahuru ise geç yapmak sünnettir. Beş vakit namaza alışamamış olan kardeşlerim bu ayı fırsat bilerek beş vakit namaza başlasın. Teravih namazlarınızı ihmal etmeyin ve mümkün mertebe namazlarınızı camide cemaatle kılın. Hatırlar mısınız bundan 15 yıl öncesini? Bazı sözde ilahiyatçılar, 'efendim iftarınızı seks yaparak açabilirsiniz, sakız orucu bozmaz' diyen, 'oruç şart değil' diyen sözde ruhunu şeytana teslim etmiş olan sözde ilahiyatçıları hatırladınız değil mi? Allah onlara da gerçek imanı nasip etsin. Çok şükür artık son 15 yıldır gazete ve televizyonlarda böyle salakça aptalca fitne içerikli tartışmalar olmuyor. Derim ki, zekatlarınızı tam olarak eliniz titremeden verin. Sadaka verirken sokakta dilenen dilencilere değil, gerçekten yetim fakir ve fukaraya imkanınız nisbetinde sadakalarınızı verin. Sakın Ramazan Bayramı'na erişmeden fitrenizi yetim fakir ve fukaraya vermeyi unutmayın. Ne diyeyim  CENAB-I ALLAH YAPTIĞIMIZ VE YAPACAĞIMIZ İBADETLERİ ŞİMDİDEN KABUL ETSİN. ALLAH GERÇEKTEN RAMAZAN AYININ RUHUNA ERMİŞ OLARAK BU AYI BİZLERE YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH BU GÜZEL AYIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.