13.05.2017


Tek kelimeyle ahmaklık, cahillik

Dinimiz İslam dini biz Müslümanlara dedikoduyu, iftirayı, yalanı, insan oğlu günah işlese dahi o insanın günahının konuşulmasını yasaklar. Kur'an-ı Kerim 'bir birinizin ayıbını örtmekte gece gibi olun' derken, dedikodu yapanlar için ise, 'dedikodu yapanlar ölü kardeşinin etini yemiş gibi olur' der. Yalan konuşmak münafıklık alametlerinden biri olduğu gibi, ayrıca yalan konuşmak hem haramdır hem de kul hakkına girer. Bir insan eğer sevmediği ve ideolojisine ters düştüğü veya sevmediği için insanlara iftira atıyor ise, işte o zaman o kişi fasık, iftiracı ve fitnecidir. Hele hele ölmüş, ahirete intikal etmiş birine iftira atılıp gıybeti yapılıyor ise o da büyük günahlardandır. Son günlerde birileri televizyon ekranlarında ülkemizin kurucusu olan Atatürk'ün annesiyle ilgili iğrenç iftiralar ve yakıştırmalarda bulundular. Hatta rahmetli Atatürk'e ve annesine öyle iftiralar attılar ki, izleyenlere 'yuh artık' dedirttiler. Zaten insan olan, kendisine malik olan biri böyle bir alçaklık yapmaz. İnsanlıktan nasibini alamamış olanlar ise her şeyi yapar. 

Müslüman fitneci, iftiracı olamaz 

Sevgili okuyucularım biz Müslümanlar'ın ahlakı böyle olmaz. Biz Müslümanlar fitneci, iftiracı, yalancı, olamayız. Müslüman olan biri bu pis özellikleri üzerinde barındırmamalı. Bu pis ahlaka sahip olanlar mutlaka ama mutlaka imanını kontrol etmelidir. Atatürk'e ve Atatürk'ün annesine iftiralar atan zavallılara soruyorum; Sizler Atatürk olmasaydı acaba bugün dininizi yaşıyor olacak mıydınız? İlim irfan sahibi olacak mıydınız? (Gerçi sizler ilim irfan sahibi değil, iftira fitne ve fesatlık ilimine sahip olmuşsunuz). Kardeşim sizlerde hiç mi vicdan yok? Hadi Atatürk'ün annesini bir kenara bırakalım, ya insan olan biri nasıl olur da ölmüş bir kadına veya bir insana ağır ithamlara iftiralarda bulunur? Bu ne vicdansızlık ne alçaklık. Tek kelimeyle çok çok ama çok yazıklar olsun size. Sevgili kardeşlerim Atatürk'e ve Atatürk'ün annesine hakaretlerde bulunanlar belki toplumda infial oluşturmak için bilinçli söylemlerde bulunmuş olabilirler. Bizler bu zavallılara bakmayarak, fitneye ve tahriklere gelmeyerek, milli ve manevi değerlerimizin kıymetini bilelim.  Bizler güzelim İslam dinini ve manevi değerlerimizi kendilerine sermaye etmek isteyenleri, Atatürk gibi milli değerlerimizide kendilerine sermaye etmek isteyenleri dışlamalıyız. İster siyasette, isterse ticarette kim olursa olsun hepsini elimizin tersiyle itmeliyiz. Çünkü Bu değerlerimiz her şeyin ama her şeyin üstünde olan değerlerdir. 

Ülkemizde iç savaş çıkaracaklardı 

Kalben söylüyorum eğer Atatürk ve ülkemizde cumhuriyet sistemi olmamış oysaydı, inanın güzelim ülkemiz bugün tıpkı Pakistan ve Afganistan gibi olurdu. Güzelim ülkemizde Pakistan'da Afganistan'da olduğu gibi her köşe başında beyinlerinin altında başka düşünceler, başka hesaplar olan cemaatler var olurdu. Dolaysıyla Köşe başlarını kapan cemaatlerin kavgasına çatışmalarına şahit olurduk. Çok şükür şimdilik Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle şeyler yaşamıyoruz. Yanlız 15 temmuz darbe girişiminde münafık din düşmanı olan FETÖ'cüler amaçlarına ulaşmış olsalar idi, işte o zaman güzelim ülkemizde, tıpkı Afganistan'da, Pakistan'da olduğu gibi cemaatlerle birlikte terör örgütleri iç savaş çıkaracaklardı. Yani Irak'ta, Suriye'de olduğu gibi ülkemizi bölüp parçalamak isteyeceklerdi. Allah'a çok şükür bu pis oyunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimiz bozdu. İşte bunlardan dolayı ülkemizde cumhuriyet sistemi olduğu için şükrediyorum. Bundan dolayı her Cuma Atatürk'e Yasin'i Şerif okuyorum. Ne olur ülkemizin milletimizin bekası için cumhuriyetimizin kıymetini bilelim. Aksi taktirde akibetimiz pek hayırlı olmaz. Şunu çok iyi bilin ki, kim islam dinine dil uzatıyor, kim Atatürk'e dil uzatıyor ise, kimler toplumun değerleriyle uğraşıyor ise bilinizki o kişiler ya piarını yapmak yada dikkat çekmek için aptalca konuşuyor. Belkide kim bilir toplumda infial yaratmak için başka ülke istihbaratları tarafından kullanılan şerefsizlerdir. Tekrar söylüyorum kim güzelim islam dinini veya milli değerlerimizi siyasette ve ticarette kendi çıkarları için kullanıyorsa hepsini elinizin tersiyle itin. Ne diyeyim, CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ AHLAKLI, ŞEREFLİ KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH CÜMLEMİZİ YALANDAN, İFTİRADAN, FİTNEDEN KORUSUN. ALLAH CUMHURİYETİMİZE, DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.