10.04.2017


Dünya işlerini dini kullanarak halletmek

Cumartesi günkü biz Müslümanları ve İslam dünyasını uyaran yazıma çok sayıda e-mailler geldi. Okuyucularımın gönderdiği e-maillerin hemen hemen hepsi, “Hocam, bugüne kadar İslam dünyasında yaşanan olayları, Müslümanlar'ın bir birine olan kin ve nefretini açıkça eleştiren olmamıştı elinize yüreğinize sağlık” diyorlar. Okuyucularım ayrıca şu sorularıda sordu; “Hocam bizim dinimiz İslam dini kavgadan ve savaştan yana bir din mi? Ortadoğu'da neden mezhep savaşları yaşanıyor? Günümüzde cemaatler neden bir birine düşman? Neden Müslümanlar arasında birlik yok?” gibi sorular geldi. Ah sevgili okuyucularım ah, insanların kavgasıyla, savaşıyla, sahtekarlığı, vicdansızlığı ve çıkar ilişkilerinin İslam diniyle ne ilgisi olabilir? Bizim güzelim İslam dini, savaşı, kavgayı, hırsızlığı, nefreti, kim olursa olsun insan öldürmeyi emretmiyor ki? 

Bazılarının ipi başkalarının elinde 

İslam dinini tam anlamıyla bilmeyen cahil cühela insanlar, güzelim İslam dinini ticarette ve siyasette hatta savaşta kullanıyor. Ülkeler insanlar iç dünyalarındaki sorunları halletmek için savaşta bile islam dinini kullanıyorlar. Halbuki Ülkeler veya guruplar kendi iç sorunlarını  çözmek için hiç bir dini savaşta bile olsa kullanmamaları gerekir. Bazı çevreler bilhassa cemaatler dünya çıkarları için islam dinini ticaretin içe sokup Müslümanlar arasında fitneye neden oluyor. İşin içine çıkar girince doğal olarak Müslümanlar bu cemaatlerden dolayı birlik içinde olamıyor. Cemaatler beyinlerinin altında yatan niyetlerden vaz geçip, nefislerine hakim olup samimi duygularla insanlığa hizmet etseler çok güzel olacak.  Ancak bazı cemaatlerin ipi kontrolü başka güçlerin ve istihbaratların elinde olduğu için islam dininde samimi olamıyorlar.Mezhep bir din olmamasına rağmen mezhep safsatasıyla akıtıla kana ne demeli? Ortadoğu'da, Amerika'nın, İsrail'in ve Vatikan'ın fitneliği ile bir birine düşen ve İslam dininden doğru dürüst haberdar bile olmayan cahil, sözde Müslümanlar, sözde mezhep çatısı altında bir birini öldürüyor. 

Dini duygular her şeyin üstünde 

Nasıl olur da bir Müslüman fitneye oyuna gelip bir başka Müslüman'ı öldürebilir? Bir insanın imanı zayıf olursa o insan her şeyi yapar. Sadede gelirsek derim ki; Biz Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber efendimizin hadis ve sünnetini çok iyi anlayalım. İslam dinini ticarette ve siyasette kullanmayalım. İslam dini kişilerin emrinde değil, kişiler islam dininin emrinde olması gerekir. Dini ve milli duygular her şeyin ama her şeyin üstünde olması gerekir. Eğer dünya çıkar ve menfaatleri için İslam dinini kendimize sermaye edersek, iç dünyamızdaki sıkıntıları kendi içimizde halletmek yerine dini kullanarak halletmeye çalışır isek bilinizki dünyada ve Ortadoğu'da sıkıntılar savaşlar hiç bitmeyecek. Yani dünyalık işleri sıkıntıları Allah'ın verdiği akıl nimetini ile çözmek gerekir. Allah'ın verdiği akıl nimeti kullanılmadığından dolayı art niyetliler dini, milli ve manevi değerleri kullanıyor. Ne diyeyim; CENAB-I ALLAH İSLAM DİNİNİ KULLANANLARI, İSLAM DİNİ ADI ALTINDA İNSANLARA ZARAR VERENLERİ HELAK ETSİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZİ, DEVLETİMİZİ, MİLLETİMİZİ ŞERLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.