09.06.2018


Bence istenirse kökleri temizlenir

İftar sonrası eski bir vali, psikolog eşiyle birlikte ziyaretime geldiler. Sahura kadar oturup güzel sohbetlerde bulunduk. Psikolog hanımefendiyle bugünün gençleri üzerine sohbet ederken anlattıkları beni dehşete düşürdü. “Hocam gençler başı boş yaşıyor. Öyle sanıyoruz ki anne ve babalar çocuklarıyla fazla ilgilenmiyor. Uyuşturucu kullanma yaşı hızla düştü. İnternet ve sosyal medya gençlerimizi bitirdi” diyerek üzüntülerini dile getirdi.  Kardeşlerim, psikolog hanımın söyledikleri beni dehşete düşürdü. Gencecik yavrularımız, şerefsiz, kanı bozuk, gözleri paradan başka bir şey düşünmeyen uyuşturucu tacirlerinin elinde yok olup gidiyor. Her gün gazetelerde uyuşturucu kullanan ve sokaklarda uyuşturucudan ölen insanların haberlerini okuyoruz. Polis kayıtlarına göre 2016’da 114 bin kişi uyuşturucu kullanmaktan işlem görmüş. Bu rakam bizi dehşete düşürmeye yetmiyor mu? 

Uyuşturucu bataklığı kurutulamaz mı? 

İnternet sitelerinde ve diğer sosyal medyada gençlerimizi uyuşturuyucuya özendiriyorlar. Gazetelerde çıkan haberlerde Rapçi Ezhel ve Khontkar adıyla bilinen Onur Dinç, uyuşturucu madde kullanımı, insanları uyuşturucuya özendirici sözlerinden dolayı gözaltına alındılar.  Bir mizah dergisi uyuşturucu kullanan bir karektere yer vererek adeta uyuşturucu propagandası yapmış. Yani uyuşturucu işi bu kadar alenen yapılmakta. Valla kimse, “Ya Hocam sen inançlı birisin, ölümden idamdan bahsetmek size yakışmaz” filan demeyin.  Derim ki kandırılıp uyuşturucu batağına düşürülmüş, insanların ölümüne neden olan uyuşturucu imal edenler, satanlar, insanları uyuşturucuya özendirenler Çin’de olduğu gibi sorgusuz sualsiz idam edilmeli.  Tabi terör örgütü mensupları, teröre destek olanlar, ülkesine ihanet edenler ve çocuk tecavüzcüleri de idam edilmeli. Ayrıca yıllardır aklıma takılan bir soruyuda sormak istiyorum. İstenildiği taktirde ülkemizde uyuşturucu bataklığı kurutulmaz mı? 

Herşeyi devletten beklemek olmaz

  Bence istenilirse ülkemizde uyuşturucu bataklığı da kurutulur ,uyuşturucu işi yapanların da sonu gelir. Tabi her şeyi devletten beklememekte gerekir. Önce anne ve babalar sonra toplum olarak gençlerimizi elimizden geldiğince uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan kurtarabiliriz. Anne ve babalar, Allah aşkına Peygamber aşkına çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızın kimlerle takıldığını kontrol edin. Çocuklarınızı uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu Rock konserlerine göndermeyin. Çocuklarınızı internet belasından ve sosyal medyadan uzak tutun.  Ben bunları söylüyorum söylemesine de asıl internet ve sosyal medyada avam avam vakit geçirenlerin çoğu bilinçsiz anne ve babalar. Efendim sosyal medya bizim özgürlüğümüz! Başlatmayın sizin sosyal medya internet özgürlüğünüze. Bu tarz özgürlük bize fazla geliyor fazla! Her gün uyuşturucudan gençler, evlatlarımız ölüyor, kardeşim evlatlarımız. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Sizlerde anne baba duygusu yok mu? Medyaya da iki lafım var. Uyuşturucu kullanan sözde oyuncu, sanatçı, sporcu her ne iseler bunları ekrana çıkarmayın. Bu pislikleri gazete sayfalarına taşımayın. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH GENÇLERİMİZİ TÜM PİSLİKLERDEN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN. GENÇLETİMİZİ KANDIRIP ÖLÜME GÖTÜRENLERİ ALLAH HELAK ETSİN. ALLAH ÇOCUKLARIMIZIN DA ANNE VE BABA’NIN DA HAYIRLISINI VERSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.