26.05.2018


Derhal yasaklayın

Son 10 yılda otellerin, alışveriş merkezleri ve küçük esnafın yüzü Arap turistlerin sayesinde gülüyor. Arap turistler, Avrupalılar gibi pinti cimri değil. Arapların bilimle, teknolojiyele, araştırmayla pek işleri olmaz. Araplar, para harcamayı, alışveriş yapmayı, yemeyi içmeyi sever. Tabi nargileyi de çok severler. Arap turistlerin sayesinde nargile, son yıllarda başka değişimin simgesi oldu.  Turizm sektöründe yaşanan dönüşümün de etkisiyle geleneksel mekanların dışına taştı. İstanbul’un pek çok semti nargile istilasına uğradı. Artık restoranlar bile nargile işine girdi. Ancak nargile yaygınlaşırken, oluşturduğu sağlık risklerini de katlar oldu.  Nargile, ağızlığı ve hortumu değişse de tüberküloz, verem, uçuk, hepatit, kanser gibi hastalıklara neden oluyor. Nargile’nin dumanında yüksek oranda karbonmonoksit, ağır metaller ve kanser yapıcı kimyasallar da var. Tanıdığım bazı insanlar, sigaradan kurtulmak için nargile içtiklerini söylüyorlar. Halbuki nargile sigaraya göre çok daha tehlikelidir. 

Sağlığınızdan oluyorsunuz 

Bir kaç gün önce arabayla Boğaz'dan geçerken bir tanıdığımı restoranın bahçesinde nargile içerken gördüm. Arkadaşı arayarak evladım kendine yazık etmiyormusun? Çabuk bırak elindeki zıkkımı gel yanıma dedim. Arkadaş, “Hocam tamam hemen geliyorum” dedi ve geldi.  Arkadaş, “Hocam valla size mahçup oldum. Size sigarayı bırakıcağıma söz vermiştim. Sigarayı bıraktım ama arada bir değişik tadları olan nargile içiyorum. Hocam size söz bu nuda bırakacağım” dedi. Kardeşlerim içmeyin şu zıkkımı, yazık etmeyin kendinize. Gözünü para bürümüş ve insanların sağlığıyla oynayanlar, bu zıkkımın içimini kolaylaştırmak için nargilenin içine Çin’den getirdikleri bağamlılık yapan meyve aromaları katıyorlar. Birileri para kazanırken sizlerde sağlığınızdan oluyorsunuz. Duyduğuma göre nargile kafelerde nargilenin içine uyuşturucuda koyuyorlarmış. 

Neden müsaade ediyorsunuz? 

Şimdi hükümete ve yetkililere soruyorum: Televizyon ve gazetelerde kamu spotlarıyla, “Aman nargile içmeyin, nargile içerseniz hepatit, kanser, verem ve tüberküloz olursunuz” diyorsunuz. Peki bu kadar tehlikeli olan nargilenin satışına, ülkemize girmesine neden müsade ediyorsunuz? Neden mantar gibi çoğalan nargile kafelere ruhsat veriyorsunuz? Şimdi bana, “Ama Hocam, Arap turistler seviyor, onları kaçırmamak gerekir” derseniz bende size ağızıma geleni sayarım. Kardeşim sizler her insanın istediğini yerine getirmek mecburiyetinde misiniz?  İnsan sağlığını tehdit eden, hatta insanları ölüme götüren bir maddenin savunulacak tarafı olur mu? Araplar seviyormuş? Zıkkımın kökünü içsinler. Çoğu Arapların kafası çalışmış olsaydı, bügün İsrail’in, Amerika’nın fitnesine kapılıp bir birini öldürür mü? Kafaları çalışmış olsaydı ellerindeki yüz milyarlarca dolar petrol paralarını İsrail’e, Amerika yedirmeyip ülkelerine yatırım yaparlardı. Bilime teknolojiye yatırım yaparlardı. Kim ne isterse istesin. Sizler İnsan sağlığını her şeyin üstünde görmelisiniz. Hem zararlı diyerek televizyon ve gazetelerde kamu spotu yayınlayacaksınız, hemde satışına içimine müsade edeceksiniz. Samimi olun samimi. Derhal hemen nargile denen bu illeti yasaklayın. Aksi taktirde insanların sağlığını tehlikeye attığınızdan ve görevinizi yapmadığınızdan dolayı huzuru mahşerde Allah sizlere hesap soracak. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH HERKESE ŞUUR VERSİN. ALLAH CÜMLEMİZİ RUHEN FİZİKEN SAĞLIKLI VE SIHATLI KILSIN. ALLAH GÖZÜNÜ PARA BÜRÜMÜŞ OLAN HAİNLERE VİCDAN VE MERHAMET DUYGUSU VERSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.