20.05.2018


Mübarek ayı ruhuna uygun yaşayalım

Bugün mübarek Ramazan ayının 6’ıncı günündeyiz. Peygamber Efendimiz, “Recep ayı Allah’ın, Şaban ayı benim, Ramazan ayı da ümmetimin aydır” demiştir. Ne mutlu Recep ve Şaban aylarını güzel bir şekilde geçirip Ramazan ayına kavuşup da yaşayanlara.  Ramazan ayının faziletlerinden istifade etmek için çocuklarımızla birlikte sahur ve iftarı toplu halde yapmalıyız. Ailece çocuklarımız ve dostlarımızla birlikte sahur ve iftar yaparsak işte o zaman Ramazan ayının rahmetine, mağfiretine, bereketine ermiş oluruz.  Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak Ramazan ayını hakkıyla yaşarsak, işte o zaman dünya ve ahireti kazanmış oluruz. Huzura ermiş oluruz. Hasta olanlar şifa bulmuş olur. Peygamber efendimiz, buyuruyorki, “Kim Ramazan ayının faziletine inanıp orucunu tutup teravih namazını kılarsa, biliniz ki Allah o kişinin Samimi duygularla yaptığı tövbeyi kabul eder ve Allah o kişinin günahlarınıda af etmiş olur.” 

FAKİR FUKARAYI UNUTMAYIN 

Ramazan ayında fakir ve fukarayı unutmamak gerekir. Zekatlarınızı vermeyide unutmayın. Zekatlarınızı verirken sakın elinizi titretmeyin. Zekat ve Hayır konusunda cömert olan kulları Allah daha çok sever. 80 gr. Altını olan kişi zekat vermelidir. Yalnız 80 gr. Altını olan kişinin elindeki altının 24 veya 22 ayarsa hesabı ayrı yapılmalıdır. Daha düşük altını olanlar ise düşük altının hesabı ona göre ayrı yaparak zekatını ödemelidir.  Zekatınızı, fitrenizi, sadakanızı verirken dikkatli olun. Dini hassasiyetlerinizi istismarcılara sermaye ettirmeden gerçek fakir ve fukarayı bulup onlara kendiniz yardım edin. Ramazan ayı boyunca Televizyonlarda dini anlatan hocalara tavsiyem ise şudur. İslam dinini önce siz kendiniz samimi olarak hakkıyla yaşayın. Birilerinin gözüne girebilmek için “ık, mık” demeden kıvırmadan İslam dinini hak ve hakikatları gerçekleri anlatın. Kuran-ı Kerim’i, Peygamber efendimizin hadis ve sünnetini çekinmeden insanlara anlatın. Ekranlarda konuşurken elmayla armudu da karıştırmayın. 

EĞLENCE VE ŞOV UYGUN DEĞİL 

Yani islamın görüşüyle kendi görüşünüzü ayrı tutun. Hikayeleri millete din diye anlatmayın. Sakın Şova artistliğe kaçıp gevşemeyin. Ciddi olun gerçek bir hoca efendi gibi olun. İnsanlar sizin anlattıklarınızdan ziyade sizin vakur duruşunuzdan etkilensinler. Belediyelerede sözüm var. Ne hikmetse belediyeler, mübarek Ramazan ayında şov gösterisi, müzik konseri ve eğlenceler düzenliyor. Halbuki Ramazan ayı şov yada eğlence ayı değildir. Eğlence, şov gösterileri, konserler Ramazan ayının ruhuna aykırı davranışlardır. Ramazan ayı iç muhasebe, İnsanın kendisiyle huşu içinde baş başa kalma zamanıdır. Günahlardan kurtulup temizlenme ayıdır. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ŞİMDİDEN YAPTIĞIMIZ VEYA YAPACAĞIMIZ İBADETLERİ DERGAHI İZZETİNDE KABUL ETSİN. ALLAH BİZLERİ MÜBAREK RAMAZAN AYININ RUHUNA ERMİŞ KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH RAMAZAN AYININ YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DÜNYANIN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE ZÜLÜM ALTINDA OLAN MÜSLÜMANLARA SELAMET YÜZÜ GÖSTERSİN. ALLAH MÜSLÜMANLARA BİRLİK VE BERABERLİK NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.