21.04.2018


Çakma Gandhi er meydanından kaçıyor

Bir yıldan fazladır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, her yerde bir an önce erken seçim olsun diye feryadı figan ediyorlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayır erken seçim olmaz, seçim zamanında yapılacaktır” derdi. Ülkemiz üzerinde gördüğümüzün dışında farklı pis oyunları farketmiş olacak ki Devlet Bahçeli, Salı günkü gurup toplantısında, “26 Ağustos’ta erken seçime gidilmelidir” dedi.  Sonrası malum. Ertesi günü MHP lideri Devlet Bahçeli’yle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’da erken seçime gidileceğini ilan etti. Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'erken seçime gidiyoruz' açıklaması sonrası, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi, kameraların önünde, “CHP erken seçime hazır. Bir an önce hemen erken seçim yapılmalıdır” diyorlardı. Ancak yüzlerindeki ifadeler pek öyle söylemiyordu. Yüzlerindeki ifade 'eyvah ne yapacağız şimdi' der gibiydi. 

“Haziranda çiçekler açar”! 

AK Parti'nin ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan. Ya CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim? İki gün önce Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kameraların karşısına geçen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız” Sorusuna, “Efendim Haziran’da çiçekler açar, erik ve kiraz ağaçları meyve vermeye başlar, Haziran ayı aydınlık bir aydır” diyordu. Kardeşim bırak çiçeği böceğide aday olacakmısın olmayacakmısın? Açık açık onu söylesene. Anlaşılıyorki meydanlarda, “ben namusluyum, şerefliyim, dürüstüm, benim adım Kemal. Söz veriyorum ben iktidara geleceğim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelme niyetinde değil. Yani Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına aday olmayacak. Hatta Kılıçdaroğlu, CHP olarak başka birisini aday göstereceklerini ima ediyor. Öyle gözüküyor ki, CHP, Meral Akşener’in partisi ve PKK terör örgütünün siyasi kanadı olan HDP’yi de yanlarına alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın karşısına ortak aday çıkaracaklar. 

Sözünün eriysen meydandan kaçma 

Şimdi ben namusluyum, şerefliyim, dürüstüm diyip, şov maksadıyla Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen çakma Gandhi Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Gerçekten söylediğin gibi dürüst, sözünün eriysen er meydanından kaçma ve Cumhurbaşkanlığına adaylığını koy.  Utanmadan diyorsunuz ki, “Efendim iktidar sıkıştığı için erken seçime gidiyor.” Kardeşim kendini güçlü hisseden iktidar erken seçime gider. Madem sen güçlüsün neden o zaman sen kendin aday olmuyorsun da farklı aday arayışına giriyorsun? Yiğitliğin varsa er meydanına sen çık kardeşim.  Milletimiz, Bundan 16 yıl önce Türkiye’nin bir milyar dolar borç almak için İMF’nin ve Dünya Bankası'nın kapısında beklediğini unutmadı. Allah’a şükürler olsun Türkiye bugün İMF’ye borç verebilecek ülke durumuna geldi.  Son 15 yolda Türkiye, kendi savunma sanayiini kurup tankını, füzesini, helikopterini, ağır silahlarını, insansız hava aracını, üretip başka ülkelerede satıyor. İnşallah yakın zamanda savaş uçağımızı ve uçak gemimizi de yapmış olacağız.  Ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan yatırımlar ağır sanayiler başta Amerika olmak üzere Avrupa’yı kıskandırıyor. Milletimiz tüm bu gerçeği gördüğü için 24 Haziran’da her şeyden önce ülkemizin bekası için durmak yok yola devam diyecek. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ÜLKEMİZ İÇİN KİM HAYIRLI İSE ONU BAŞIMIZA GETİRSİN. ALLAH ÜLKEMİZİ, FİTNECİLERİN, FESATÇILARIN, HASETÇİLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.