04.04.2018


Ülkemizde sezaryen neden artıyor?

Gelişmiş medeni ülkeler, hamile kadınları normal doğuma teşvik ederken, dünya genelinde ve bilhassa Avrupa'da bilim adamları kadınları normal doğuma teşvik ederken, Dünya Sağlık Örgütü, 'sezaryende ölçü kaçırıldı' uyarıları yaparken neden benim ülkemde doğumların yüzde 53'ü sezaryenle yapılıyor?  kendi alanında dünyada büyük üne sahip profesörler, normal doğum yapan kadının kendi sağlığı için iyi olacağını söylerlerken neden bizim ülkemizde sezaryenle doğumda artış var? Kendi pr'larını yapmak için televizyon kanallarını işgal eden bizim profesörler, kadın doğum uzmanları, yoksa sezaryenin kadının sağlığı açısından kötü olduğunu bilmiyorumu? 

Ülkemizde her şey istismar ediliyor 

Bakın dünyada ilk suda doğumu gerçekleştiren ve normal doğum konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan doktor Michel Odent, “Sezaryeni düşürmek için doğumu anlamak şart. İnsan olmanın gereği normal olarak doğumamızdır. Kadının hormonal akışının da normal olduğunu kabul ediyoruz. Anneden gelen mikroplara sarılmış olarak bebeğin dünyaya gelmesi daha iyidir” diyor.  Sevgili okuyucularım ne yazık ki bizim ülkemizde bebek, çocuk, yaşlı, acı, keder, ölüm hep istismar ediliyor. Bazı kadınlarımız, aman vücudum genişlemesin,fiziğim bozulmasın veya filanca arkadaş Sezaryenle doğum yaptı hadi ben de yaptırayım diyor. Halbuki normal doğumun verdiği annelik duygusunu sezaryen veremez. Dünyaca ünlü bilim adamlarının da söylediği gibi kadın sağlığı açısından normal doğum daha iyidir. Normal doğumla kadın vücudu daha çabuk toparlanır ve doğumla mikropların vücuttan atılması daha hızlı olur. Ya peki bizim bazı kadın doğum uzmanlarımız?  Maalesef bizim kadın Doğum uzmanlarımızın çoğu paranın peşinde. Kadın hamileliği boyunca doktor kontrolünde hiç bir sıkıntısı yokken tam doğum esnasında işler tersine gitmeye başlıyor. Çocuk dünyaya gelmenin heyecanıyla olsa gerek ki, doktor birden, “Aaa çocuğun boynuna kordon dolanmış, aaa çocuk ters dönmüş” yalanlarıyla kadını direk ameliyathaneye alınıp sezaryenle doğumu gerçekleştirir. 

Sezaryen'den uzak durun 

Ulan çocuğun iki saat önce hiç bir şeyi yokken nasıl olurda birden tepetaklak ters dönüp boynuna korkun dolandı. Bilhassa gözünü para bürümüş olan özel hastanelerde böyle olur. Peki sezaryenle doğum yapan kadın kaç çocuk dünyaya getirir? En fazla iki çocuk. Hanım kardeşlerim önce kendi sonra ise doğracağınız bebeğin sağlığı için sezaryenden uzak durun ve normal doğumu tercih edin. Tabi gerçekten Doğum esnasında Anne'nin hayatı söz konusu olduğunda o zaman sezaryenle doğum yapın. Yetkililere derim ki eğer istismarcı hastaneler ve doktorlarla yakın ilişki içinde değilseniz siz bu işi başarırsınız. Hangi doktor normallerin üstünde sezaryenle doğum gerçekleştiriyor ise o doktora ya ağır cezalar verin ya da diplomasını iptal edin. Hangi hastane hastalarını istismar ediyor ise o hastaneye de çok ağır cezalar kesin veya o hastaneleri kapatın. İşte o zaman bilinizki ülkemizde sezaryen oranı yüzde 53'ten çok daha aşağılara düşecektir. Ne diyeyim CANAB-I ALLAH HEPİMİZE DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. ALLAH CÜMLEMİZE HELALİNDEN HAYIRLI BEREKETLİ KAZANÇLAR NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZDE DİN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN CÜMLEMİZE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN, AMİN.