19.03.2018


Allah kıyamete kadar dinini koruyacaktır

Bir grup arkadaşla sohbet ederken arkadaşın biri, “Hocam, herkes Cumhurbaşkanımızın dinde reform yapacağını konuşuyor” deyince, şaşkınlıkla arkadaşın yüzüne bakarak, “Evladım ne reformu? Cumhurbaşkanı İslam'da reform yapacağım diye birşey söylemedi ki. Allah aşkına yurtdışında en iyi üniversitede okumuş insansın, Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkan laflara kulak vermiyor musun” diye tepki gösterdim.  Arkadaş, “Hocam, ne bileyim sosyal medyada herkes bunu konuşuyor” cevabını verdi. Sabahtan akşama kadar avam avam sosyal medyada dolaşan kişilerin çoğunun sanki dinle diyanetle işi var da dini konularda yorum yapıyorlar.  Kardeşim adı üzerinde sosyal medya. Sosyal medya denen şer yuvası, yiğitliğin erkekliğin bittiği yer, fitne dünyasıdır. “Yiğitliğin, erkekliğin bittiği yer, fitne yuvası” diyorum çünkü, sosyal medya denen fitne dünyasında bazı kendini bilmezler, sahte isimlerle insanlara hakaretler ediyorlar. İnsanlara ağıza alınmayacak küfürler edip karalıyorlar.  Yiğit olanlar, erkek olanlar sahte isimlerle değil gerçek isimleriyle bu şerefsizliği yapsınlarda görelim. Neyse konuyu dağıtmadan sadede gelirsem; kardeşlerim insanoğlu bilmediğinin düşmanıdır. Sosyal medyada, gazete ve televizyonlarda dini tartışanlar, İslam dinini tam anlamıyla bilmediklerinden dolayı abuk sabuk yorum yapıyorlar. 

Bir tek harfi bile değiştirilemez 

Cumhurbaşkanımız, Hristiyanlıkta veya Yahudilikte olduğu gibi İslam dininde reform filan istemedi. Cumhurbaşkanımız, özüne dokunulmadan Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber efendimizin hadis ve sünnetinin daha anlaşılır olmasını istiyor. Ayrıca insanları dinden, camiden, cemaatten soğutan, abuk sabuk sohbetler yapan, yaptığı sohbetlerle toplumda infial oluşturan sözde hocalara önlem alınmasını istedi.  Kur'an-ı Kerim’in belli başlı kısımları: İtikat, İbadetler, Muameleler, Cezalar, Ahlak ve Kıssalardır. Kur'an-ı Kerim’de açıkça bildirilen hükümlere nas denir. Mevrid’i nasda içtihata mesağ yoktur. Yani bir mesele hakkında ayet ve hadis varsa bu asıldır ve bunun hakkında akıl yürütülemez. İçtihat yapılamaz.  Kardeşlerim Allah biz insanların dünya ve ahiret saadeti için en mükemmel kitabı Kur'an-ı Kerim’i gönderdi. Kur'an-ı Kerim’in Peygamberi Hz Muhammed Aleyhiselam efendimiz, kıyamete kadar Kur'an-ı Kerim’in bir tek harfinin bile değişmeyeceğini söylüyor. Yalnız kıyamete kadar İsmet İnönü ve 28 Şubat dönemlerinde olduğu gibi zaman zaman dine yasak koymak isteyenler, Kur'an-ı Kerim’de reform yapmak isteyenler hep olacaktır.  Olsun o zındıklar avazları çıktığı kadar havlasınlar. Onlar havladıklarıyla kalacaklar. Çünkü biz biliyoruz ki Allah kıyamete kadar dinini koruyacaktır. 

Hoca efendilere sahip çıkalım 

Bazı sözde aydınlar, “Efendim bu kadar insan neden cemaatlere katılıyor” diyor? Kardeşim bu kadar insan cemaatlere gidiyorsa sebebi sizlersiniz. İsmet İnönü, milletin dini yaşamına ve namaz kılmasına engel olmasaydı, camileri kapatmasaydı, Kur'an-ı Kerim’i yasaklamasaydı, inancından dolayı genç kız ve erkek çocuklarımız üniversitelerden atılmasaydı, Kur'an kursları kapatılmasaydı bugün FETÖ’cüler gibi cemaatler var olmayacaktı.  Millet bu zülümleri çekerken sizler, “Bu çağda namaz oruç olur mu” derdiniz. Millet bu eziyetleri çekerken sizler laiklik naraları atardınız. Bugün olduğu gibi okullarda din eğitimine her zaman karşı çıktınız. Soruyorum dini bilmeyen, namaz kılmayı öğrenmemiş olan bir genç manevi boşluğa düştüğünde ne yapar? Allah muhafaza ya terör örgütlerinin eline düşer. Ya uyuşturucu batağına saplanır. Ya da FETÖ’cüler gibi art niyetli cemaatlerin eline düşer. Toplum olarak güzelim İslam dinini kendilerine çıkar olarak görmeyen, ölçüsü Kur'an-ı Kerim, Peygamber efendimizin hadis ve sünneti olan, devletine ve milletine bağlı olan hoca efendilerimize sahip çıkalım. Çocuklarınızın bu hoca efendilerden güzel nasihatlar almaları, dini öğrenmeleri gerekir. İllaki Hrıstiyanlıkta ve Yahudilikte olduğu gibi İslam dininde de reform yapmak isteyenler veya arzulayanlar şunu çok iyi bilsinlerki sadece avuçlarını yalarlar. İslam'da reform istemek kim olursa olsun herkesi aşan bir konudur. Tekrar söylüyorum Allah kıyamete kadar dinini koruyacaktır. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH BİZ KULLARINI SAMİMİ OLANLARDAN EYLESİN. ALLAH FİTNECİ OLANLARIN ŞERRİNDEN CÜMLEMİZİ KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.