17.03.2018


Sosyal medya hocaları!

Ben kendim girip izlemedim ama izleyenlerin ifadesine göre sosyal medya denen fitne dünyasında bazı hocalar, sanırım reklamlarını yapmak için vaazlarını YouTube veya internette yayınlıyorlarmış. Son 10 yılda sosyal medyada vaazlarını yayınlayan bu hocalar, ne hikmetse çoğunlukla sohbetlerinde şehveti ve cinselliği ön plana çıkarıyorlarmış. İnternette ve YouTube’da abuk sabuk hareketlerle sohbet yapıyorlarmış.  Sözde şeyh denen aptal cahilin biri ise, “Kim benim elimi öperse o kişi Cennet’e gidecek”diyor. Bir başka sözde hoca, “Elimdeki bu terliği kim satın alırsa o kişi mahşer günü sırat köprüsünü hızla geçecek. Peygamber efendimizin idrarını içen kişiler şifa bulmuştur” diyor. Bu şarlatanlar, güzelim İslam dinine zarar veriyorlar. Doğal olarak da İslam dinine alerjisi olan art niyetli kişiler fırsat bu fırsat deyip sözde bu hocaları bahane ederek top yekün ağızlarındaki salyaları akıtarak İslam dinine, mütedeyyin Müslümanlar'a saldırıyorlar. 

Hükümete karşı bir oyun mu? 

Bu sözde hocaların ipleri kimlerin elinde bilmiyorum. Ancak bildiğim tek şey var oda bu sözde hocaların abuk sabuk vaaz vermeleri bana 28 Şubat dönemini hatırlatıyor.  28 Şubat döneminde de rahmetli Necmettin Erbakan’ın başında olduğu hükümeti yıpratmak için birileri postmodern darbe döneminde piyasaya sahte hocalar, sahte şeyhler çıkarmışlardı. Son zamanlarda piyasaya çıkan sözde hocalar, şeyhler, acaba hükümete karşı bir oyun olabilir mi? Sözde bu hocaların belden aşağı ve cinsellik üzerine yaptıkları sohbetler neden alakasız bir şekilde sosyal medyada hükümetle bağdaştırılıyor? Sosyal medyada bu tarz söylemler kullanılarak neden hükümet aleyhine algı oluşturulup yıpratılmak isteniyor? Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan, reflekslerini kullanıp ani çıkışlarıyla bu pis oyunu bozdu. Yani 2019’da yapılacak olan seçimler öncesi hükümeti yıpratmak isteyenlerin oyununu Cumhurbaşkanı Erdoğan bozdu. Merak ediyorum bu sözde hocaların ipi kimlerin elinde? “Hayır kardeşim bizim ipimiz kimsenin elinde değil” diyorlarsa o zaman cahil veya art niyetli olduklarını kabul etsinler. Çünkü sözde bu hocalar, İslam dinine zarar verdikleri gibi insanları dinden ve camiden soğutuyorlar. Dinden, camiden uzaklaştıran bu sözde hocalar vebalden nasıl kurtulacaklar? Rahmetli Gönenli Mehmet Efendi, Mehmet Zahit Kotku, Sami Ramazanoğlu, Ali Ulvi Korucu ve Allah ömürler versin Mahmut Efendi gibi hoca efendiler hiç bir zaman insanlara abuk sabuk nasihatlarda bulunmadılar. Bu hoca efendiler, insanlara İslam dinini, Peygamber Efendimizin hadis ve sünnetini, anne ve baba haklarını, devlet, millet sevgisini, helal ve haram kavramlarını öğretirlerdi. Topluma ahlaklı, temiz nesiller yetiştirmek için mücadele ederlerdi. Bu hoca efendiler, insanlara İslamı sevdirmek için cehennemi değil cenneti anlatırlardı. Ya bugünkü sözde tıfıl, ağızlarından salyalar akan sözde hocalar? Bugünün sözde hocaları, “Milletin dini duygularını nasıl istismar ederiz, insanların iradesini nasıl elimizde tutarız, ticarette ve siyasette nasıl etkili oluruz, devleti nasıl ele geçiririz”in peşindeler. 

Bunlar kardeşi kardeşe kırdırır 

Diyorum ki, virüs gibi içimize yayılan ve hadlerini aşıp güzelim İslam dinine zarar veren, gözleri milletin cebinde olan, insanları dinden ve camiden uzaklaştıran sözde bu hocaları toplum olarak içimizden kovalım. Çünkü bunlar İslam dinine zarar verdikleri gibi milleti de kutuplaştırıyorlar. Kardeşlerim, gözünü sevdiğim Cumhuriyet'in kıymetini bilelim. Yoksa bu kendini bilmez sözde hocalar ve cemaatler, Afganistan’da, Pakistan’da olduğu gibi ülkemizin her köşesini kaparlar. Suriye’de Irak’ta olduğu gibi kardeşi kardeşe kırdırırlar.  Kardeşlerim devletin içinde cemaat mensupları olmamalıdır. Devlet ve hükümet cemaatlere karşı tavır almalıdır. Ruhani işler ile dünyevi işleri karıştırmayalım. Ayrıca fırsat bu fırsat deyip üç beş sözde hocayı bahane ederek İslam dinine, cami cemaatine ve mütedeyyin Müslümanlar'a salyalarını akıtarak hakaret eden ajanlara ve içimizdeki salak zibidilere sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın kendinize gelin ve bilip bilmeden cahilce İslam adına konuşmayın. Sosyal medyada şerefsizce milletin dinine hakaretler edip konuşmayın. Milleti kutuplaştırmayın. Yoksa bu kubbenin altında hepimiz yok olup gideriz. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH KİM TOPLUMDA FİTNEYE SEBEP OLUYORSA HEPSİNİ HELAK ETSİN. KİM TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAK İÇİN İSLAM DİNİNE HAKARETLER EDİYORSA ALLAH ONLARI DA HELAK ETSİN. ALLAH, MİLLETİMİZE FITNEDEN UZAK, BİRLİK VE BERABERLİK VERSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.