14.03.2018


Bunlar insanlıktan nasibini alamamışlar

Dinimiz İslam, kesinlikle kini, nefreti, hasetliği, fitneyi, fesatlığı ve gaddarlığı yasaklar. Kur'an-ı Kerim ve Allah’ın Resul’ü Peygamber Efendimiz, gıybeti, iftirayı, peşin fikirli, ön yargılı olmayı yasaklar. Bizim inancımız, düşene bir tekme de sen vur anlayışını, hayıflanmayı, ölen birinin arkasından konuşmayı yasaklar. Hele hele bir insan tanımadığı bir insanın arkasından iftira ediyorsa, dedikodu yapıyorsa o insanın ruhunu şeytan teslim almış demektir.  Tabi insanlara iftira atan, insanların dedikodusunu yapan, haset, fesat, ahlaksız bu insanlar, kendileri ölümü tattıklarında ise kabre konuldukları andan itibaren azap göreceklerdir. İran’da düşen Başaran Holding’e ait özel jette 2’si pilot, 1’i hostes, 8’i yolcu toplam 11 kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri perişan. Aklı başında ve vicdan sahibi olan herkesin bu acılı ailelere sabır dilemesi gerekir. Hayatını kaybedenlere ise, “Yarabbi günahlarını af et” diye dua etmelidir. 

Böyle vicdansızlık olur mu? 

Ne yazık ki uçak kazasında 11 kadın hayatlarını kaybettikten sonra bazı kendini bilmez hasetlik, fesatlık duygusuna sahip olan salaklar, sosyal medyada çirkin yorumlar yapmışlar. Bu ne vicdansızlıktır. Bu adiliktir. Tek kelimeyle bu insanlıktan nasibini alamamaktır. Böyle vicdansızlık olur mu? Kardeşlerim, bu dünyada kimin başına ne geleceği belli olmaz. İnsanları ölüm nerede nasıl yakalar bilinmez. Bizler, kim olursa olsun ölen herkese, günahlarının affı için, Allah’ın rahmetine erişmeleri için dua etmeliyiz. Eğer bizler bu ahlakta olur isek bir gün ölümü bizlerde tattığımızda bizimde arkamızda dua eden rahmet okuyanlar olur.  Kardeşlerim ne oldu da biz toplum olarak bu kadar haset, fesat, fitneci, dedikoducu, vicdansız olduk? Ne oldu da ölen kişilerin arkasından abuk sabuk konuşur olduk? Ölen bir kişinin günahı olsa bile arkasından konuşulmaz. Allah aşkına bize ne oldu da biz bu kadar acımasız olduk kutuplaştık? 

Özümüzden uzaklaştık 

Ne oldu biliyormusunuz? Toplum olarak özümüzden uzaklaştık. Dini yaşamdan uzaklaştık. Milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştık. Aile kavramından, komşuluk yapmaktan uzaklaştık. Çocuklarımızı dini ve milli duygulara güzel ahlak üzerine yetiştirmediğimiz için, helal ve haram kavramlarına dikkat etmediğimizden dolayı böyle olduk. Akşam olduğunda evlatlarımızla sofraya beraber oturmadığımızdan ve güzel sohbetler yapmadığımızdan dolayı böyle acımasız gaddar ruhsuz olduk. Dolayısıyla boşlukta olan insan, ya kendisini avam işlere, alkole, uyuşturucuya verir yada sosyal medya denen fitneye kapılıp gider. Sonra sosyal medyada tanımadığı insanlar hakkında aptalca salakça yorumlar yaparlar. Bu insanlık değil. Bu erkeklik değil kardeşlerim. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH KİMSEYİ VİCDANDAN MERHAMETTEN UZAK EYLEMESİN. ALLAH HASETLİK, FESATLIK, KISKANÇLIK DUYGUSUNA SAHİP OLAN HERKESE BU DUYGULARDAN KURTULMAYI NASİP ETSİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZDE DİN, DİL, IRK AYRIMI YAPMADAN CÜMLEMİZE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.