05.03.2018


Yoga, meditasyon yalanı

Yıllardır kolay para kazanmak isteyen birileri veya misyonerlik faliyetlerine bulunanlar, Müslümanlar'a Namaz yerine yogayı, meditasyonu tavsiye ediyorlar. Misyonerler, ruhsal olarak biraz sıkıntısı olan Müslümanlar'ı avuçlarının içine alabilmek için her türlü telkinde bulunurlar.  Misyonerler veya bu işten para kazanmak isteyenler, sıkıntısı olan insanlara, “Gel yoga meditasyon yapalım sıkıntın geçer” deyip kandırıyorlar. Sıkıntıda olan kişi, “Yok ben iki rekat namaz kılıp rahatlarım” dediğinde misyoner ve yogacılar, “Aman hangi çağda yaşıyorsun? Namaza ne gerek var. Yoga ve meditasyon yaparak hem bedenen hemde ruhen rahatlamış olursun” derler.  Ruhları karamış olan bu reziller, insanları şeytanın yardımıyla nasıl da kandırıyorlar. Hadi misyonerler, milleti namazdan uzaklaştırmak, yogacılar para kazanmak için insanları kandırıyor. Peki ya koskoca bilim adamlarına ne demeli? 

Meditasyon iddiaları yalan çıktı 

Bazı bilim adamları, “Hamileler mutlaka yoga, meditasyon yapsın. Yoğun iş temposunda olanlar mutlaka yoga, meditasyon yaparsa hem rahatlar hem de daha verimli olur” diyorlar. Hatta bir çok holdingde, şirketlerde, bazı kurum kuruluş ve okullarda yoga, meditasyon seansları düzenlenmekte. Peki nedir bu yoga ve meditasyon? Tek kelimeyle cevap vermek gerekirse Hinduizm ve Budistlerin ibadet biçimidir. Geçenlerde Spor yaptığım salonda hareketlilik vardı. Hayırdır nedir bu telaş diye sorduğumda? “Hocam, kurum olarak yoga ve meditasyon yapacağız” dediler. Koskoca genel müdürler, şortlarını giymiş çıbılak bir kadının arkasında tuhaf tufan hareketler yapıyordu. Hatta bazıları çıplak yoga hocası olan kadını çaktırmadan gözleriyle taciz ediyordu. İşte tam o esnada önümündeki gazetenin birinde, “meditasyon faydasız çıktı” haberini gördüm. Haberin içeriğinde İngiliz, Hollandalı, Yeni Zelandalı bilim adamları yoga ve meditasyonu yillarca araştırmış. Araştırmacı bilim adamları meditasyonun kişileri anlayışlı, şefkatli hale getirmediğini, meditasyonun ve yoganın tansiyon düşürdüğü, kalp hastalıkları, kaygı ve depresyonu önlediği, kişileri sakinleştirdiğinin yalan olduğunu açıkladılar. 

Huzur bulmak için namaz kılın 

Kardeşlerim peki ben yıllardır televizyon ve gazetelerde, “Yoga ve meditasyon aldatmacadır, yoga ve meditasyon Hinduizm ve Budizm’in tarikat koludur” demiyor muydum? Bu abuk sabuklukla hiç kimsenin rahatlamayacağını Avrupalı bilim adamları söylerken Bizim sözde bazı bilim adamları, araştırmadan, incelemeden oturdukları yerden nasıl olsa günümüzde moda diyerek insanlara yıllardır meditasyonu yogayı tavsiye ediyorlar. Hatta insanları Allah’ın huzurundan uzak tutmaya çalışıp namaza ne gerek var bile diyebiliyorlar. Evet biz insanoğlu, yaşadığımız çirkeflerin, şerlerin, fitne ve fesatlığın bol olduğu, insanların bir birinden rahatsız olduğu günümüzde geçici olarak psikolojik, manevi sıkıntılar olabilir. Bu sıkıntıların dermanı çaresi yoga veya meditasyon değildir. Biz Müslümanlar Allah’tan hiç bir zaman ümidimizi kesmemeliyiz. Biz insanlar, manevi sıkıntıya düştüğümüzde ilk önce güzel bir abdest alıp ya vakit namazını kılalım ya da Allah rızası için iki rekat namaz kılarsak İşte o zaman namazın manevi huzurunu bereketini içinizde hissedip manevi olarak rahatlamış olacağız. Tabi İnsi ve Cin’si şerlerden korunmak içinde bolca Ayet-el kürsüyü okursak yine psikolojik ve manevi olarak kendimizi güvende hissedeceğiz. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH İNSANLARI İNANCINADAN UZAKLAŞTIRMAK İSTEYEN İKİ AYAKLI ŞEYTANLARA FIRSAT VERMESİN. ALLAH CÜMLEMİZİ ŞUURLU KURAN-İ KERİM-E VE PEYGAMBERİMİZİN HADİS VE SÜNNETİNE İMAN ETMİŞ KULKARINDAN EYLESİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN AMİN.