28.02.2018


Cehaletten kurtulun artık

Hükümet, gazete ve televizyonlar, “Çocuklarınızı 18 yaşına basmadan, olgunlaşmadan, çocuklarınız evlilik nedir bilmeden sakın evlendirmeyin. Çocuklarınızı sermaye gibi görüp başlık parasıyla satmayın. Çocuklarınızı istismar etmeyin. Çocuklarınızı okutun ilim irfan sahibi yapın” diye uyarılarda bulunuyor. Ancak ne hikmetse uyarılar pek işe yaramıyor.  Onca uyarılara rağmen yine de cehaletten kurtulamıyoruz. Halen bazı aileler, evlilik nedir bilmeyen çocuklarını küçük yaşta evlendiriyor. Bu evliliklerin çoğu Güneydoğu bölgemizde gerçekleşiyor. Neymiş efendim çocuğun gözü açılmadan hemen beşik kertmesi yapalım. Şimdiden dayı, hala, amca çocuklarıyla evlenmeliymiş filan filan. Televizyonda haberleri izlerken sipikerin, Mardin’de 10 yaş büyük kuzeniyle evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kızın düğün haberini sunduğunda şok geçirdim. Neyseki Polis düğün salununu basıp her iki aileyi kız ve damadı gözaltına almış.  Gözaltına alınan Aileler çok pişman olduğunu söylemiş. Kız çocuğunu ise Aile ve Sosyal Politikalar Mardin il müdürlüğü korumaya almış. 

Çocuklarınızı ziyan etmeyin 

Kardeşlerim Allah aşkına aklınızı başınıza alın ve Vicdanlı olun. Çocuklarınızı ziyan etmeyin. Çocuğunuza sermaye gözüyle bakmayın. Çocuk çocuktur. Çocuktan gelin olmaz. Çocuğunuz, çocukluğunu yaşanmadan olgunlaşmadan, evlilik nedir bilmeden çocuğunuzu zorla evlendirmeyin. Zorla evlendirmeyin diyorum çünkü çocuğu kendi rızası dışında bilmediği belki hiç görmediği kişiyle evlendiriyorsunuz. Çocuk size korkusundan, “Anne, baba ben evlenmek istemiyorum, beni evlendirmeyin” diyemez. Hele bir dese işte o zaman çocuğun başına kim bilir neler gelecek. Bilhassa çocuklarınızı akrabayla hiç evlendirmeyin. Ülkemizde Doğum yapan Anne’nin sütü az geldiğinden dolayı akraba olan kadınlar yeni doğmuş çocuğu emzirir. Dolayısıyla çocuk, süt emziren annenin çocuklarıyla süt kardeş olur. Allah da süt kardeşiyle evlenmeyi yasak kılmıştır. Bu hassas konuyu göz ardı etmemek gerekir. “Ama Hocam, bizim gelenek görenek töre ve kültürümüz bu” derseniz. Bende size, “Tükürürüm geleneğinize törenize” derim. Anne ve Babalar sakın çocuklarınızın hayatını karartmayın. Peygamber efendimiz, “İlim Çin’de bile olsa gidin öğrenin” der. Sizler de çocuklarınızı okutun, çocuklarınızı ilim irfan sahibi yapın. Çocuklarınızı çocuk yaşta evlendirmekle sorumluluktan kurtulamazsınız. Bu arada manevi boşluktan, macera preslikten veya azgınlıktan dolayı bazı insanlar, aptalca sosyal medyada vakit geçiriyor. Akıllı telefonlardan dolayı insanlar bir araya gelse bile muhabbet etmiyor. Elinde telefon olan herkes kendilerinden geçmişcesine sosyal medyada avam avam vakit harcıyor. 

Sosyal medyada tehlike 

Kimi gençlerimiz internette izlediği filmin etkisiyle intihar ediyor: Kimisi ya terör örgütünün ya da uyuşturucu tacirlerinin eline düşüyor. Kimileri ise,tanımadıkları insanlarla internette tanışıp ilişkiye giriyor. Ne yazık ki gazete ve televizyon haberlerinden takip ettiğim kadarıyla sosyal medya denen iğrenç fitne bataklığında bazı evli kadınlar da çok vakit geçiriyormuş. Bu kadınların çoğu elin pis iğrenç şerefsiz adamların ağına düşüyorlarmış. Sonra ağına düşürdüğü evli kadınları kanı bozuk şerefsizler, kadınları istedikleri gibi kullanıp istismar ediyorlar. Sonuç Şantaj, cinsel yaşam ve kadın cinayetleri. Be kadın sen aptal geri zekalımısın? Ne işin var elin pis şerefsiziyle? Sen evinle kocanla çocuğunla ilgilensene? Belki çoğu kadın cinayetlerinin arkasında sosyal medya bağamlılığı ve bazı kadınların aptallığı var. Yani derim ki sosyal medyada salakça arayış içinde olan kadınlarda biraz kendilerine çeki düzen versin. Kadın kadın gibi, erkek de erkek gibi davranırsa, karı koca bir biriyle yüz göz olmaz ise, bir birinin zıttına giden davranışlardan kaçınırlarsa ve aile kavramını çok iyi bilirlerse belki o zaman kadın cinayetleri azalmış olur. Bakın Allah’ın Resul’ü Peygamber efendimiz, “Kim eşine zülüm ediyor ve eziyet ediyorsa o kişi imanını kontrol etsin” der. Kadın erkek fark etmez. Kimsenin kimseye zülüm etme hakkı yoktur. Kimsenin kimseyi öldürmeyede hakkı yoktur. Allah Kur'an-ı Kerim’de, “Kim bir insanı öldürmüş ise o kişi tüm insanları öldürmüş gibidir.  Kim insanı yaşatırsa o kişi de insanlığı yaşatmış gibidir” der. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ BİR BİRİNE TEHAMMÜL EDEN KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH CÜMLEMİZE VERDİĞİ AKLI KULLANMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.