06.01.2018


Gaza gelen yokoluyor

Geçtiğimiz çarşamba günkü yazımda “Millet, şaibeli kişileri Cumhurbaşkanı yapmaz” demiştim. Yani FETÖ’cülerin CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yaptıkları iğrenç kaset komplosu sonrası CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturturulan Kılıçdaroğlu’nu, FETÖ’cü olduğu iddia edilen Akşener’i millet Cumhurbaşkanı yapmaz diye yazmıştım. Yakın çevremdeki bazı dostlarım ve okuyucularım, “Hocam, Allah aşkına insanların heveslerini kursağanda bırakmayın. Yazınızdan sonra bunlar aday olmaktan vazgeçerlerse olmaz. Bırakın her ikisi de aday olsunda biz de kampanya sürecince biraz eğlenelim” dediler.  Yalnız bu sözleri sarf edenler AK Partili filan değiller. Bu insanların çoğu geçmişte CHP’ye oy veren insanlar. Kimileri ise “Hocam peki ya bu partiler, Abdullah Gül’ü ortak aday gösterirlerse ne olur” diye sordu. Şu karşılığı verdim: 

Milletimiz pis oyunların farkında 

Arkadaşlar, Abdullah Gül, siyaseti çok iyi bilen biri olarak riske girmez. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin nezdinde nasıl bir yere sahip olduğunu bildiği için riske girmez. Muhalif kanat, AK Parti'yi bölmek maksadıyla Abdullah Gül’e iltifat ediyor. Ahmet Necdet Sezer’den sonra Abdullah Gül mü Recep Tayyip Erdoğan mı Cumhurbaşkanı olacak tartışmasını hatırlıyorsunuz değil mi? Deniz Baykal, “Her iki ismin Cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz” demişti.  Neden istemiyoruz demişti? Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın eşlerinin başörtülü olduğu için istemiyordu. Ülkemiz üzerinde oynanan pis oyunların farkında olan milletimiz her iki ismi de Cumhurbaşkanı yaptı. Yalnız Abdüllatif Şener’in eşininde başı kapalı olmasına rağmen Deniz Baykal, Abdüllatif Şener’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakacaklarını söylemişti. Abdüllatif Şener, Baykal’dan bu sözleri duyunca ertesi günü Nazım Hikmet’ten şiirler okumaya ve entelektüel konuşmalar yapmaya başladı . Halbuki Yılların kurt politikacısı Deniz Baykal, Abdüllatif Şener’e sıcak bakarız sözleriyle AK Parti'yi içeriden yıkmak istiyordu. 

Kendine güvenen herkes aday olabilir

  Şimdi soruyorum Abdüllatif Şener’in ismi bugün piyasada var mı? Yani Abdüllatif Şener Baykal’ın gazına gelerek partisiyle ters düşüp siyasi hayatını bitirmiş oldu. Şimdi öyle sanıyorum ki aynı taktik sanki Abdullah Gül’e uygulanıyor. Sanmıyorum ve kesinlikle ihtimal vermiyorum ama Eğer Abdullah Gül’de gaza gelip CHP’nin, İP’in veya diğer Erdoğan karşıtlarının adayı olursa işte o zaman tek kelimeyle siyasi intihar etmiş olur. Sadede gelirsem her zaman söylediğim gibi ülkemizde demokrasi gereği seçme ve seçilme hakkı vardır. Kendisine güvenen herkes Cumhurbaşkanlığına aday olabilir. Milletimiz istediği kişiyi cumhurbaşkanı yapabilir. CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İP’in adayı da Meral Akşener olmalıdır. Kılıçdaroğlu ve Akşener, “Efendim kaybedeceğimiz seçime katılmamız doğru olamaz. Seçime girip kaybedersek o zaman partinin başından da gitmemiz gerekir, biz bu saltanatı bırakmak istemiyoruz” derlerse gerisini destekçileri düşünsün. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZ İÇİN KİM HAYIRLIYSA ONU BAŞIMZA GETİRSİN. ALLAH, ŞER GÜÇLERİN DESTEK VERDİĞİ KİŞİLERİ DEĞİL, MİLLİ VE MANEVİ ŞUURA SAHİP EHİL OLAN KİŞİYİ BAŞIMZA GETİRSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.