16.12.2017


Kudüs’te dinler savaşı

Amerikan Başkanı Trump, Amerikan Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını imzaladıktan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı hemen topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla İslam ülkelerinin kralları, emirleri, başkanları, başbakanları ve dışişleri bakanları tek tek İstanbul’a geldiler. Kudüs’ü konuştular, tartıştılar ve sonunda ortak bir kararla, ”Doğu Kudüs Filistin’in başkentidir“ dediler.  Ayrıca Birleşmiş Milletler’den Kudüs’ün yasal statüsünün teyid edilmesi de istendi. Sevgili okuyucularım, Evet Trump, Yahudilere verdiği sözü tutarak Amerika’nın İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs’e taşıma kararını imzaladı. İnşallah Trump’ın şer bildiğimiz bu kararından hayır çıkar. Belki bundan sonra İslam ülkelerinin liderleri gerçekleri görüp ona göre siyasi tavır belirlerler. Açıklandığı gibi İslam İşbirliği Teşkilatı, tarihi bir karar alarak artık Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu ilan etti. 

Arap ülkeleri karara uyacak mı? 

Yalnız benim merak ettiğim konu şu: Acaba alınan bu karara Arap ülkeleri uyacak mı? Yani Arap ülkeleri Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanıyacaklar mı? Bence bir kaç ülke hariç Arap ülkeleri aldıkları bu karara uymayacak. Suudi Arabistan’ın, Mısır’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin tavrı toplantıya bakan düzeyinde katılımlarıyla belli oldu. Halbuki bu denli önemli bir toplantıya Suudi Arabistan Kralı Selman ve Mısır’ın başındaki katil Sisi’nin de gelmesi gerekirdi. Bu ülkeler toplantıya sadece bakan düzeyinde katıldılar. Suudi Arabistan’ın, Mısır’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ipi İsrail’in ve Amerika’nın kontrolünde olduğu için Filistin’e arka çıkmaları mümkün değil. Bırakın arka çıkmayı köstek bile olurlar. Peki ya Kudüs konusu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na geldiğinde orada kabul görür mü? Bence Amerika’nın baskısıyla Birleşmiş Milletler’de de kabul görmez. Şimdi ki, “Hocam, Kudüs’te petrol mü var? Kudüs topraklarında altın mı var? Kudüs neden bu kadar önemli” diyebilirsiniz? Kudüs, üç din için önemli bir şehirdir. Kudüs, biz Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin Mirac’a çıktığı ve yer yüzündeki ilk iki mabetten biridir. 

İnşallah samimi tavır takınırlar

Yahudiler için Kudüs, yer yüzündeki en kutsal şehirdir. Yahudilere göre Mesih Kudüs’e inecek ve Mesih, Yahudi devletini bu topraklarda kuracak. Hrıstiyanlar için ise Kudüs, haç yaptıkları ve Hz. İsa’nın ineceği kutsal yerdir. İşte Yahudi ve Hristiyan zenginler, bundan dolayı Kudüs’ten mezar alabilmek için milyon dolarlar ödüyorlar. Hatta milyar dolarlık Yahudi ve Hristiyan zenginler Kudüs’ten mezar alabilmek için sırada bekliyorlar. Bence Kudüs savaşının arkasında toprak veya petrol değil, dini inanç var. Derim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimi mücadelesi karşısında inşallah Arap ülkeleri de samimi tavır takınırlar. Arap ülkeleri, Filistin konusunda İsrail ve Amerika’dan çekinmeden şuurlu kararlar alırlar. Pek ümidim yok ama Allah belki kalplerine merhamet duygusu verir. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH BİZ MÜSLÜMANLARA UYANMAYI, SAMİMİ OLMAYI, ŞER GÜÇLERE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.