27.11.2017


Trump’ın verdiği söze güvenmeyin

Türkiye yıllardır Amerika’ya, Almanya, İsrail, İngiltere, Fransa ve Rusya’ya “Terör örgütü PKK’ya ve PKK’nın uzantılarına silah yardımı yapmayın” dedi. Türkiyenin bu çağrılarını kimse umursamadı. Çünkü bu ülkelerin amacı zaten terör örgütlerine destek olarak Türkiye’nin bölünüp parçalanmasıydı. Nasıl olduysa veya akıllarında hangi şeytanlıklar varsa ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a telefon ederek, “Talimat verdim artık PKK’nın Suriye kolu YPG’ye silah yardımı yapılmayacak” dedi. Başta Türk medyası olmak üzere dünya medyası Trump’ın bu sözlerini manşetlerinden duyurdu. Hatta Trump’ın bu sözleri karşısında Washington’da ABD'nin bürokratları bile şaşkınlık yaşadı ve suskunluğa büründü. 

Tam 19 ülke silah yardımı yapıyor 

Sevgili okuyucularım Türkiye Trump’ın sözünü tutmasını istiyor ama ben vallahi Trump’ın verdiği sözleri tutacağına inanmıyorum. Tamam hadi diyelim ki Amerika YPG’ye silah göndermeme sözünü tuttu. Peki ya daha önce Amerikalıların YPG’nin bir gecede ismini değiştirerek yeni ismi SDG olan terör örgütüne yardımları devam ederse? Kardeşlerim yıllardır PKK’ya, PKK’nın Suriye kolu olan PYD, YPG ve SDG’ye tam 19 ülkeden silah yardımı yapılıyor. Artık bundan sonra Amerika YPG’ye silah vermeyi kesse ne olacak? Zaten son iki yılda Amerika YPG’ye 50 bin askeri donatacak ağır silahlar verdi. Amerika’nın DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, “Biz silahları YPG’ye Trump’ın talimatıyla verdik” demişti. Tekrar söylüyorum ben her yeri oynayan, iki yüzlü politika yürüten Amerika’ya güvenmiyorum. 

Türkiye milli politikaya devam etsin 

Yetkililerimize de sonra “yanıldık. kandırıldık” dememeleri için Amerika’nın iki yüzlü politikalarına güvenmemelerini tavsiye ederim. Hatta sadece Amerika’ya değil, Rusya’ya da, İran’a da kesinlikle güvenmemelerini tavsiye ediyorum. “Peki Hocam, Türkiye ne yapmalı” derseniz? Türkiye milli politikasına devam etsin ve Türkiye, en yeni teknolojilerle kendi silahını, tankını, füzesini, uçağını, savaş gemisini, uçak gemisini üretmeye devam etsin. Hatta nükleer bombamızı dahi yapalım. Eğer daha önceki hükümetler, Atatürk’ün vefatından sonra Atatürk’ün yolundan gidip savunma sanayisine ağırlık vermiş olsalardı Türkiye 40 yıldır terör belasıyla uğraşmış olmayacaktı. Bugün hiç birimiz “Acaba Türkiye bölünüp parçalanır mı?” endişesi içinde olmayacaktık. Başka ülkelere el açıp bize silah satın demeyecektik. Tekrar söylüyorum ben Amerikan Başkanı Trump’ın verdiği sözlere inanmıyorum. Ülkemizi yönetenlerinde inanmamasını tavsiye ediyorum. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZDE DŞN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN CÜMLEMİZE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN, AMİN.