18.09.2017


Ne şeriatı, Avrupa'ya şeriat mı geldi?

Kadıköy'de bir alışveriş merkezinde dolaşırken kadının biri yanıma gelerek, “Hocam, sizi görmek ne güzel valla hiç yaşlanmamışsınız. Ekranda sizi izliyoruz ama doğruyu söylemek gerekirse ekrandan daha genç duruyorsunuz” dedi. Teşekkürlerimi ilettikten sonra kadıncağız tekrar, “Hocam, Allah aşkına şeriat mı geliyor?” dedi. Şaşkınlık içinde kadıncağıza, “Hayırdır ne şeriatı, nereden çıktı şimdi bu şeriat meselesi” diye sordum? Kadın, “Ne bileyim baksanıza artık evlenecek olanların nikahlarını müftüler imamlar kıyacakmış bu şeriat değil mi?” diye devam etti.

Gülerek kadıncağıza, “Ablacığım sanırım art niyetli ve hükümete muhalif olan kişilerin sosyal medyadaki yorumları sizi etkilemiş, yad a konuyu iyice araştırmadınız” dedim. Kadıncağız, “Hocam ne bileyim valla her kafadan bir ses çıkıyor, artık kime İnanacağımızı da bilemez olduk” diye karşılık verdi. Gerçekten her kafadan ses çıktığı ve bilhassa hükümete muhalif olanların konuyu saptırdığı için toplum kime inanacağını bilemez oldu.

Sosyal medya kafa karıştırıyor

Sosyal medyada da abuk sabuk, yalan yanlış iftiralarla insanların kafasını iyice karıştırıyorlar. Tabi şüpheye düştüğümüz konuları iyice anlamak için biraz okuyup araştırmakta yarar olacaktır. Sevgili okuyucularım Cenab-ı Allah yuva kurmak isteyen herkese hayırlı kısmetler nasip etsin. Allah yeni evlenen evlatlarımıza hayırlı evlatlar nasip etsin. Yanılız hükümetin çıkardığı müftülerde nikah kıyma yetkisiyle ilgili düzenleme ülkemize şeriat geleceği anlamına gelmez. Kardeşim ülkemizde yaşayan azınlıktaki Yahudi ve Hristiyanlar, kendi din adamlarına nikahlarını kıydırırken veya Avrupa'da papaz ve hahamlar nikah kıyarken bizde, yüzde 90'nı Müslüman olan bir ülkede müftüler neden nikah kıymasın? Yıllardır Avrupa'da papazlar veya Haham'lar nikah kıyarken Avrupa'ya şeriat gelmedi de bizim müftüler nikah kıydığında mı şeriat gelecek?

İsteyen belediyede kıydırsın

Avrupa'da, Amerika'da veya başka hristiyan ülkelerde papaz ve haham, kendi dini mabetlerinde nikah kıydıktan sonra evrakları hemen belediyeye gönderirler. Bizde de bugün nasıl ki evlendirme memuru nikah kıymadan önce tarafların evli olup olmadığına, evliliklerinde bir sakınca var mı yok mu diye bakıyorsa, müftüler de aynı işlemleri yaparak nikah kıyacaktır. Müftüler kıydıkları nikahın belgesini daha sonra belediyeye teslim edecek. Müftülerin kıyacağı nikah, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar eşliğinde yapılırsa çok da güzel olur. Ha isteyen kişi istiyorsa gidip belediyede nikahını kıydırabilir. Çıkan bu yasaya ideolojik olarak bakmayı bir kenera bırakalım. Yıllardır çocuk gelin istismarının, nikahsız yaşamaların, zinanın önüne geçmek için de bu yasanın çıkması bence hayırlı olmuştur. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH HERKESE EŞİYLE, ÇOCUKLARIYLA YUVASINDA HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH ANASINA, BABASINA, DİNİNE, DEVLETİNE VE MİLLETİNE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. ALLAH AİLE BÜTÜNLÜĞÜMÜZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH EVLATLARIMIZI ŞERLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN, AMİN.