11.09.2017


Bence danışıklı dönüşüklü bir oyun

Hatırlarsanız Amerikan başkanı Trump'ın Ortadoğu ziyareti sonrasında ortada hiç bir sebep yokken Suudi Arabistan'ın başını çektiği Mısır, Birleşik Arap Emirliği, Bahreyn ve bir kaç ülke Katar'a ambargo koymuşlardı. Hatta bu ülkeler Katar'a saldıracaklarını bile söylediler. Dünya şaşkınlık içinde, “Allah Allah Ortadoğu'da neler oluyor? Yoksa Ortadoğu'da yeni bir savaş mı çıkacak” diye düşünmeye başlamıştı. Bilhassa yatırımcılar ve bölge halkı Ortadoğu'da olup biteni endişe içinde takip etti. Türkiye hemen ambargodan etkilenmesin diyerek Katar'a uçaklar dolusu gıda ve ihtiyaç malzemeleri gönderdi. Sonradan anlaşıldı ki Amerikan Başkanı Trump, Ortadoğu ziyareti sırasında Suudi Arabistan'a tam 380 milyar dolarlık silah satmış. Krizin başlamasıyla Trump, Bu sefer Katar'a 50 milyar dolarlık silah sattı. Silah satışlarından sonra Amerikan Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı'na, “Sakin olun, Katar'a uygulanan ambargoyu hafifletin ve krizi bitirin” çağrısında bulundu.

Krizi Cumhurbaşkanı Erdoğan bitirdi

Ancak asıl krizi bitiren kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ortadoğu'daki kriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın gayretiyle bitmiştir. Son aylarda dünya yine bir başka krizin şaşkınlığında. Ne hikmetse Trump göreve geldikten sonra Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Amerika'ya kafa tutmaya başladı. Kim Jong-un Amerika'ya göz dağı vermek için neredeyse her hafta füze denemesi yapmaya başladı. Kim Jong-un, son olarak hidrojen bombası denedi ve doğal olarak hidrojen bombasının patlamasıyla 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Belki şimdi yapacak olduğum tespit kimilerine komplo teorisi gibi gelebilir. Ancak bana öyle geliyor ki kuzey Kore ile Amerika arasındaki bu kriz, gizli danışıklı dövüş olabilir. Çünkü Amerika Ortadoğu'yu sömürdüğü gibi yıllardır Güney Kore ve Japonya'yı kuzey Kore korkusuyla sömürüyor. Ticareti çok iyi bilen Amerikan Başkanı Trump, Kuzey Kore krizinin başlamasıyla birlikte Güney Kore ve Japonya'ya da ağır silahlar ve füze satmaya başladı. Bana göre yaşanan bu krizin sonunda kuzey Kore ve Amerika arasında bir savaş söz konusu değil.

Milyonlarca insan öldü

Söz konusu olan sadece ticaret silah satmak ve Amerika'nın ekonomisini güçlendirmektir. Kardeşlerim şer güçlerin pis oyununa gelen Ortadoğu yöneticilerinden dolayı milyonlarca insan ölmüştür. Milyonlarca insanın ölümünün, milyonlarca insanın evini barkını, işini gücünü bırakıp başka ülkelerin şefkatine sığınmalarının asıl sebebi ekonomik ve siyasi çıkarlardır. Bilhassa biz Müslümanlar Allah'ın verdiği akıl nimetini çok iyi kullanalım ve ehli küfrün şer güçlerin oynuna gelmeyelim. Aksi taktirde aklımızı kullanmayıp ehli küfrün, şer güçlerin oynuna gelerek bir birimizden uzaklaşır isek bilinizki o küfür topluluğu biz Müslümanları yer yüzünden silecektir. Haçlı zihniyeti ülkeler bunun için çalışıyor. İslam ülkelerinin ayakta kalabilmesi ve şer güçlere karşı koyabilmek için birlikte hareket edip kendi ekonomisini güçlü kılmalıdır. İslam ülkeleri Kendi silahını, kendi füzesini hatta kendi atom bombasını bile yapmalıdır. İslam ülkelerinin çoğu liderinin ipi İsrail'in, Amerika'nın, İngiltere'nin elinde olduğu için mümkün değil. Bu liderlerin çoğu bir yerlerinden korktukları için yapılan zülümlere katliamlara ses çıkaramıyor. İsrail'in Amerika'nın Rusya'nın ve İngiltere'nin talimat ve fitnesiyle hareket eden o liderler, zamanı geldiğinde ehli küfür millete güvenilmeyeceğini anladıklarında yandım Allah diyecekler ama iş işten geçmiş olacak. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARI HATTA TÜM İNSANLIĞI ŞERLERİN ŞERRİNDEN KORUSUN. ALLAH DÜNYADA FİTNE YAYAN, MÜSLÜMANLARI VE TOPLUMLARI BİR BİRİNE DÜŞÜREN FİTNECİLERİ HELAK ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.