02.09.2017


İşte toplum böyle bozuluyor

Daha önceki bir yazımda televizyon ve gazete haberlerinin insanların psikolojisini nasıl bozduğunu yazmıştım. Henüz değişen bir şey olmadığı gibi yine kim kimi öldürmüş, kim kimi kaçırmış, kim kimi taciz etmiş gibi insan psikolojisini bozacak yayınlar yapılmakta.

Kan dondurucu haberler yetmiyormuş gibi, şimdi televizyon programlarında başka facialar yaşanıyor. Evlilik programları yaz tatiline girince yerine başka yeni programlar başladı. Yayınlanan yeni programlarda, geçmişte birbiriyle husumeti olan insanların, kapanmış bitmiş meselelerini yıllar sonra tekrar reyting için canlı yayına taşıyorlar. Televizyonda yayınlanan bu programlar adeta kin, nefret ve düşmanlığını tazeliyor. Yayına çıkıp mağduru oynayan kadın veya erkeklerin tehdit, hakaret, küfürlü sözleri 'yeter be artık ne oluyoruz' dedirtiyor. Zaten Özellikle programcılar, reyting için mağduru çok iyi oynayabilecek kadınları yayına çıkarıyor. Hatta yayına çıkardıkları kişiler daha önce pek çok defalar bir başka televizyon programlarında boy göstermiş olan kişiler.

Yıllarca arayıp sormamış

Bakın Sahte göz yaşlarıyla mağduru oynayan kadının biri, yıllardır çocuğunu aramamış sormamış nasıl aklına geldiyse birden çocuğunu görmek istemiş! Ayrıca çocuğunu görmek için çocuğunun yaşadığı yere değil, televizyon programını tercih etmiş. Sunucunun tahrikleri ve ısrarları sonucu canlı yayına bağlanan eski kocaya kadın öyle ağır sözler sarf etti ki içimden 'Allah kimseye böyle kadın nasip etmesin' dedim. Yayına bağlanan koca suçlamalar karşısında ne konuşacağını bilemez halde, “Ya kardeşim, bu kadınla yıllar önce ayrıldığımızda çocuğunu özellikle bakmak istemediği için mahkeme bana verdi. Yıllar sonra çocuğunu görmek istiyorsa gelsin görsün. Ben çocuğunu görmek istedi de ona göstermemezlik yapmadım ki” diyor. Yıllar önce kapanmış meselelerin tekrar ekranlarda konuşulması fitneliğin, fesatlığın, düşmanlığın pekiştirilmesinden başka bir işe yaramaz.

Rtük bunları görmüyor mu?

Sevgili okuyucularım soruyorum RTÜK ne işe yarar? Toplumun güvenini sarsan, insanları birbirine düşman eden, iftiraların havada uçtuğu bu rezil programları RTÜK görmüyor mu? Kardeşim bu programlar ve diziler sayesinde uyuşturucu kullanımı, alkol tüketimi arttı, zinalar arttı, birbirimimize güvensizliğimiz, kin ve nefret duyguları arttı. Herhangi sıkıntılı bir durumda, hemen, “Aman Allah'ım ne oldu bu insanlara, neden böyle olduk, acaba kıyamet mi kopacak” gibi sözler sarf ediyoruz. Kardeşim tekrar söylüyorum insanların bozulmasının, kötülüğe bulaşmasının tek sebebi televizyon programları, televizyon dizileri ve medyadır. Ne yazık ki bizler de toplum olarak kötü olan her şeyi eleştiriyoruz eleştirmesine de, maalesef eleştirdiğimiz tüm pisliklere ne yazık ki yine toplum olarak bizler pirim veriyoruz. Allah aşkına samimi olalım samimi. Eğer böyle gidersek bilinizki aile kavramı diye bir şey kalmayacak. Sokakta sıkıştığımızda, 'yardım edin' diyebileceğimiz insan bulamayacağız. Hükümete ve RTÜK'e sesleniyorum, hemen derhal televizyonlarda toplumun ahlakını bozan, insanların arasına fitne sokan, insanların birbirine olan güvenini sarsan, kendilerini hakim savcı yerine koyan tüm programları yayından kaldırın. Aksi taktirde büyük vebal içinde olursunuz benden söylemesi. Ne diyeyim, CENAB-I ALLAH TOPLUM OLARAK CÜMLEMİZİ FİTNE VE FESATLIKLARDAN KORUSUN. ALLAH TOPLUMDA FİTNE YAYMAK İSTEYEN ART NİYETLİ KİŞİLERE HİDAYET NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.