10.07.2017


İşi bilirsen kapını çalan çok olur

Mart ayında bazı ülkelerden Amerika'ya uçakla seyahat edecek yolcuların uçağın içine dizüstü bilgisayarlarını almaları Amerika tarafından yasaklanmıştı. Amerika, aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu bazı ülkelerin havayolu şirketlerine konan bu yasağı güvenlik nedeniyle aldıklarını açıkladı. Amerika'nın bu açıklamaları kimseye inandırıcı gelmemişti. Sonradan işin içinde ticaret olduğu anlaşıldı. Amerikan L3 güvenlik sistemleri şirketi dünyanın bir çok havalimanına ClearScan isiminli tomografi cihazı satınca 'tamam şimdi oldu' dediler. Aslında Türk Hava Yolları yönetimi bu üç kağıtçılığı anladığı için, “Eyvah, mahvolduk, şimdi ne yapacağız” demedi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, hemen ekibiyle birlikte formül arayışına girdi ve Türk Hava Yolları'yla Amerika'ya, İngiltere'ye uçacak olan yolculara ücretsiz kullanmaları için 500 adet Laptop satın alındı.

Sonunda laptop yasağı kalktı

Böylece Türk Hava Yollarıyla Amerika'ya, İngiltere'ye giden yolcular mağdur olmadı. Bu arada THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı boş durmadı. Uğraştı mücadele etti ve sonunda Amerika'ya uçuşlarda Laptop yasağını kaldırtı. Peki bu süre içinde Türk Hava Yolları zarar mı etti ? Hayır, zarar etmedi, tam tersi kâr elde etti. Sevgili okuyucularım kriz, sıkıntı, kara günün ne zaman geleceği belli olmaz. O yüzden her türlü olabilecek olumsuzluğa karşı tedbirli olmak lazım. Sadece tedbir değil, işin başında ehil insanların olmasıda gerekir. Bakın THY sadece geçen yılın son çeyreğinde 386 milyon dolar kâr elde etti. THY 4 ayrı kategoride ödül aldı. Yani Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Geçmişte Türkiye denilince yüzünü ekşitenler kapımızı çalıyor. Bir çok dünya havayolu şirketi Türk Hava Yolları'na, “Bizim şirketi size devredelim, veya bizi eğitin, ortak havayolu şirketi kuralım” diyor. Dedim ya işin başında ehil kişiler olursa kapıyı çalan çok olur.

Thy ile Amerika'ya keyifli uçuş

Bir davet üzerine Amerika'ya gideceğimi öğrenen arkadaşlar, “Hocam gitmeyin sıkılırsınız zaten laptop ve tablet bilgisayarı yanınıza alırken sıkıntı çekiliyormuş” dediler. Hayır hiç bir sıkıntı yok. Elbette yaşadığımız sıkıntılı dünyada, terörün var olduğu coğrafyada güvenlik önlemleri alınacak. Valla tedirgin olmadan milli gururumuz olan Türk Hava Yolları ile Amerika'ya keyifli uçuş yaptım. Bilgisayarım yanımda uçakta internete bağlandım, yazımı yazdım, e-maillerime baktım, kulaklığı takıp haberleri izledim, sanat müziği dinledim ve tabiki Kur'an-ı Kerim de dinledim. İkramlar, uçaktaki ekip tek kelimeyle süperdi. Sizlere tavsiyem eğer Amerika'ya gitmek isterseniz önceden rezervasyonunuzu yaptırırsanız biletinizi daha ucuza almış olursunuz benden söylemesi. Ne diyeyim Allah kabiliyetli, becerikli, işini bilen yöneticilerimizi her daim var etsin. ALLAH DEVLETİMİZİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMEDEN SÜPER DEVLET OLMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH ÜLKEMİZ ÜZERİNDE PİS EMELLERİ OLAN, KALLEŞ, HAİN, KANI BOZUK OLANLARI HELAK ETSİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZDE DİN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN CÜMLEMİZE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN, AMİN.