24.06.2017


Ramazan Bayramınız mübarek olsun

Çok şükür mübarek Ramazan ayının sonuna geldik ve yarın Ramazan bayramı. Kim mübarek Ramazan ayını Rabbimizin istediği gibi bol ibadet edip, Kur'an-ı Kerim'i okuyarak geçirip Ramazan Bayramı'na kavuşmuş ise biliniz ki Allah o kula gelecek Ramazan ayına kadar her daim bereket İhsan eyleyecektir. Allah bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra da yapacağımız ibadetlerimizi şimdiden kabul etsin. Evet, yarın Ramazan Bayramı. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak Ramazan Bayramı'nı da aynı ruhla yaşamalıyız. Bayram Namazı'ndan hemen sonra önce anne ve babamız olmak üzere, uzak yakın tüm yakınlarımızı bayram münasebetiyle ziyaret etmeliyiz. Eğer, “Hocam benim hayatta hiç kimsem yok” derseniz, 'o zaman yakınlarınızın kabirlerini ziyaret edip bayramlaşın' derim. 

Ziyaretlerle sevap kazanırsınız 

Sizler ahirete intikal etmiş olan yakınlarınızın kabri başında dua ettiğinizde biliniz ki kabirde yatan kişinin ruhu azap görüyor ise sizin yaptığınız dua ve okuduğunuz Kur'an-ı Kerim sayesinde o kişinin ruhu rahatlamaya başlar. Ayrıca anne ve babamızın dostlarını, arkadaşlarını ziyaret etmeyi de unutmayın. Nasıl anne ve babanızı ziyaret ettiğinizde sevap kazanıyorsanız biliniz ki bu ziyarettede sevap kazanacaksınız.  “Aman ya  benim bayram ziyaretleriyle işim olmaz, fırsat bu fırsat” diyerek bayram ziyareti yerine tatili tercih ederseniz, işte o zaman Allah'ın rahmetinden, mağfiretinden nasiplenmemiş olursunuz. Çünkü anne, baba ve akraba ziyaretleri ibadet sayıldığı gibi bu ziyaretlerde bulunan kişi berekete ve huzura erer. Sevgili okuyucularım, elbette tatil hepimizin hakkıdır ancak senede iki dini bayramımız Ramazan ve Kurban Bayramları olduğunu unutmayalım. 

Milli değerlerden uzaklaştık 

Bu her iki bayramı da aslına uygun olarak yaşayalım. Gün geçtikçe 'ah nerede o eski bayramlar o eski komşuluklar' deriz değil mi? Eskiden insana saygı, sevgi, hürmet vardı. Eskiden toplum olarak din, dil, ırk ayrımı nedir bilmezdik. 'Komşu komşusundan sorumluydu' diyerek bugünkü yaşantımızdan hep şikayetçi oluyoruz değil mi? Çünkü toplum olarak bugün maalesef kültürümüzden, milli ve manevi tüm değerlerimizden uzaklaştık. Ne yazık ki, çoğu anneler ve babalar, gelecek kaygısıyla evlatlarını özgüvenimize ve inancımıza göre değil, tamamen madde üzerine dünyalık olarak yetiştiriyor. Şimdi, “Hocam, Tabiki çocuklarımızı madde ve dünyalık üzerine yetiştireceğiz” diyebilirsiniz. Derim ki elbette hayat devam ediyor, kimseye muhtaç olmamak, insanlığa faydalı olmak için ilim irfan sahibi olmak gerekir. Yalnız bunların yanı sıra evlatlarımıza güzel ahlakı, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi öğretirsek işte o zaman devletimize, milletimize, anaya, babaya, hayırlı evlatlar yetiştirmiş oluruz. Aksi taktirde  bugünkü hayatımızdan şikayetçi olmaya devam ederiz. Tekrar söylüyorum ailece çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte bayramı bayram gibi yaşayalım. Şimdiden mübarek Ramazan Bayramınızı kutlarım. Allah cümlemizi sağlıklı sıhatlı, huzurlu mutluluk içinde nice bayramlara kavuştursun. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE VERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH CÜMLEMİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. ALLAH ÜLKEMİZİ ŞER GÜÇLERİN VE MÜNAFIKLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN, AMİN.