14.06.2017


Bırakın assolistliği kendinize gelin

Hafızlık yaptığım dönemde çok sayıda Gönenli Mehmet Efendi, Ali Ulvi Hoca Efendi, Sami Ramazanoğlu ve Mehmet Zahit Kotku gibi çok sayıda hoca efendileri tanıdım. Bu hoca efendiler hiç bir zaman dünya nimetlerine kendilerini kaptırmadılar. Bu hoca efendilerin tek amacı vardı. Tek amaçları insanlara Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber efendimizin hadis ve sünnetini, helal haram kavramlarını öğrettikleri gibi, ana ve babaya, devletimize, milletimize, insanlığa güzel ahlaklı hayırlı nesiller yetiştirmek için uğraşırlardı. Zaman geçtikçe ne yazık ki böylesi hoca efendileri arar olduk. Sayılan sevilen bu hoca efendiler ahirete intikal ettikten sonra yerleri hiç dolmadı. Şimdi, “Peki hocam günümüzde bahsettiğiniz gibi hiç mi hoca efendi yok” diyebilirsiniz? Elbette bugünkü günümüzde mutlaka Allah dostları vardır. Ancak bugün var olan Allah dostları kendilerini şer dünyanın şerrinden korunmak için kendi manevi alemlerinden dışarı çıkmazlar. Bugünkü cemaat liderleri Allah dostu değil mi diye sorarsanız? Bugünkü piyasada bilinen cemaat liderlerinin hiç biri kesinlikle ama kesinlikle Allah dostu filan değil.   

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 


Hatta  o sözde hocaların çoğunun dünya nimetlerine tapan, başka niyetlerle cemaat oluşturduklarını ve şeytana dost olduklarını söyleyebilirim. Zaten Allah dostu olan biri her halinden anlaşılır. Sevgili okuyucularım yavaş yavaş sadede gelmek istiyorum. Çevredeki arkadaşlar, “Hocam, televizyonda Kur'an-ı Kerim'İ güzel okuma yarışmasını hiç izlediniz mi” diye sordular. 'Hayır izlemedim' cevabını verdikten sonra programı izlemeye başladım. Televizyonu izlediğimde sanki o ses Türkiye müzik yarışmasını izliyor gibiydim. Kendi kendime vah vah ne hallere düştük, nedir bu kepazelik dedim. Programdaki jürilerin hoca sıfatından uzak kibirli tavırlarına mı üzülürsün, yoksa yarışmaya katılan zavallı kişilerin arabesk okuyucuları gibi jöleli saçları ve giyinmelerine mi? Yoksa fantezi  müzik okur gibi Kur'an-ı Kerim'i okuma şekillerine mi üzülürsün. Halbuki Kur'an'ın kendine has güzel makamı ve okuma tarzı var. Kur'an-ı Kerim'in kendisine has makamını yok sayan bu yarışmacıların tek amacı ünlü olup mevlitlerde  para kazanmak. Rahmetli Abdurrahman Gürses hoca efendi hayatta olsaydı her halde üzüntüsünden perişan olurdu. Kardeşlerim Allah Kur'an-ı Kerim'i ölülerin arkasından okunması gereken bir kitap olarak değil, biz kullarına dünyada yaşarken hayatımıza tatbik etmemiz için gönderdiği bir kitaptır. Biz Müslümanlar kuran-ı Kerim'i ve Peygamber efendimizin hadis ve sünnetini hayatımızda aynen tatbik eder isek, biliniz ki Allah mükafat olarak biz müminlere cenneti nasip edeceği gibi sonsuz nimetler İhsan eyleyecektir.   

Asıl amaçları Kur'an'a hizmet değil 


Gözlerini para bürümüş, şöhret olmak için yapmadıkları kalmayan ölü okuyucuları olan assolistlere sesleniyorum. Peygamber efendimiz, “Şöhret ateşten gömlektir ve kibirli olan biri benim ümmetimden değildir” diyor. Sakın Kur'an-ı Kerim'i kendi ahlakınıza çekmeye çalışmayın ve Kur'an-ı Kerim assolistler gibi okunmayı bırakın. Kur'an-ı Kerim'i parayla satmayın. Evet biliyorum sizlerin asıl amaçlarınızın Kur'an-ı kerim'e hizmet etmek olmadığını, asıl amaçlarınızın toplum tarafından fark edilip mevlidler de para kazanmak olduğunuda biliyorum. Kardeşim Allah Kur'an-ı Kerim'i parayla satmayın demiyor mu? Farkında değilmisiniz sizlerin yüzünden İslam dini iyice magazinleşti?. Sizlerden dolayı, bazı sözde hocalar ve cemaat liderleri yüzünden insanlar İslam dininden uzaklaştı. Allah aşkına bırakın şu dünyalığı. Bırakın İslam dinini kendinize sermaye etmeyi. Yahu İnsan biraz olsun okuduğu kelamdan utanır. Ah ah elimde bir yetki olsa ilk iş olarak bu hocaları yetiştiren ilahiyat fakültelerini hemen kapatmak olur. Zaten ilahiyat hocalarının çoğunda kibir ve samimiyetsizlik görüyorum. Hatta Çoğu ilahiyatçıların namaz bile kılmadıklarını duymaktayım. Derim ki Gerçekten takva ehli ilim irfan sahibi hoca efendilerin yetişmesi için Haseki Eğitim Merkezi'nde olduğu gibi medrese eğitimilerinin çoğalması  gerekir. Dünyalık değil, Allah için samimi duygular içinde islam dinine hizmet edecek takva ehli gerçek hoca efendiler  yetiştirilip cemaatin önüne çıkarılmalı. İslam dinin çöplüğünden geçinen assolist tipli sözde hocalara tekrar sesleniyorum bırakın assolistliği, bırakın Kur'an-ı Kerim'i parayla okumayı, bırakın dini magazinleştirip kendinize sermaye etmeyi. Bilinizki kendinize sermaye ettiğiniz o kitap Kur'an-ı Kerim huzuru mahşerde sizden hesap soracaktır benden söylemesi. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZİ SAMİMİ KULLARINDAN EYLESİN. ALLAH TAKVA EHLİ, ŞUURLU, SAMİMİ HOCA EFENDİLERLE BİZLERİ KARŞILAŞTIRSIN. ALLAH MÜNAFIKLARIN ŞERRİNDEN CÜMLEMİZİ KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.