05.06.2017


Tedbirler alınmazsa çok kötü olur

Efendim TBMM 15 temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu raporunda, “Türkiye'deki cemaatlerin şeffaf ve denetlenebilir olması gerekir” demiş. Komisyon raporunda ayrıca, “Cemaat yapılarının çoğu açık, şeffaf ve esnek olmaktan uzak olup, genellikle faaliyetlerini gizlilik içinde ya da denetimlerden uzak yürütüyorlar. Bu cemaat yapılarının toplum yararına çalışıp çalışmadıklarının denetlenmesi gerekir. Yüzlerce özel dini kanaldan, toplumun kafasını karıştıracak, insanları dini görünümleriyle farklı mecralara sürükleyebilecek zararlı, bölücü, kışkırtıcı, kin ve nefret söylemi taşıyan, şiddet ve teröre özendiren yayınlar yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Komisyon raporuna, FETÖ'nün çok sayıdaki medya organını etkin bir şekilde nasıl kullandığını unutulmaması gerektiği vurgulanıyor. Sevgili okuyucularım TBMM 15 temmuz darbe girişimi araştırma raporunu gazetede okuduğumda içimden, “Doğru, üzerine gidilmesi gerekir” dedim. Çünkü bugünkü cemaatlerin çoğu aslına uygun faliyetlerde bulunmuyor. 

Kafalarında başka hesaplar var 

Cemaatler samimiyet içinde, aslına uygun olarak insanlara islam dinini Kur'an-ı Kerim'i, peygamber efendimizin hadis ve sünnetini, helal ve haram kavramlarını, çocuklarımıza ana ve baba haklarını, devlet ve millet sevgisini öğretmelidirler. Ancak bugünkü cemaatleribelki yüzde 2'si bu şekilde faaliyet gösteriyor. Şimdi, “Peki Hocam ya değer cemaatlerin yüzde 98'i nasıl” diyebilirsiniz. O cemaatlerin yüzde 98'i kendi görüşlerine göre insan yetiştirip siyasette, ticarette etkin olmamın yani paranın ve dünyalığın peşinde.Hatta bazı cemaatlerin FETÖ'den doğan boşluğu doldurabilmek için siyasette, kamusal alanda yaygınlaşmanın peşinde olduğunu duymaktayım. Demek oluyor ki çoğu cemaatlerin beynin altında hep başka hesaplar var. Demek oluyor ki, çoğu cemaatler  islam dinini kendi çıkarları için kullanıyor. Demek ki çoğu cemaatler  kendilerine sermaye ettikleri islam dininden uzak yaşıyor. 

Kime hizmet ettikleri belli değil 

Kardeşlerim kim İslam dinini siyasette ve ticarette kendisine sermaye ediyor ise biliniz ki o kişi münafıktır. Kim kendilerine bağlı olan insanları, İslam adına kendi çıkarları için kullanıyorsa biliniz ki münafıktır. Yeter be kardeşim artık samimi olun samimi. Ya adam gibi İslam dinine hizmet edin yada İslam dinini kendinize sermaye etmeyi, münafıklığı bırakın. Evet 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu raporunda söylendiği gibi, bugünkü cemaatlerin neye veya kimlere hizmet ettikleri hiç belli değil. Bazı cemaatleri, kim bilir Fetullah Gülen'i kullandıkları gibi başka ülke istihbaratları kullanıyor olabilir de. Kardeşlerim güzelim Türkiyemizin kıymetini bilerek, gayrı meşru faliyetler içersinde olan cemaatlere karşı çok ama çok uyanık olmalıyız. Eğer art niyetli, ipi başkalarını elinde olan cemaatlere karşı bir an önce gereken önlemler alınmaz ise bilinizki Türkiye daha çok 15 Temmuz'lar yaşar. Biz Müslümanların ölçüsü sadece Kur'an-4 Kerim ve Peygamber efendimizin hadis ve sünneti olmalıdır. Müslüman olarak önce kendimiz İslam dinini hakkıyla yaşayıp hayatımıza tatbik edelim. Sonra çocuklarımıza  mutlaka güzelim İslam dinini, Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber efendimizin hadis ve sünnetini, helal haram kavramlarını, ana, baba haklarını, devlet ve millet sevgisini öğretelim. Aksi taktirde çocuklarımız manevi boşluğa ve art niyetli kişilerin ocağına düşer. Yetkililere derim ki, bir an önce bu cemaat  bize yakın veya şu cemaat bize uzak demeden tüm cemaatleri yakın takibe alın. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, CUMHURİYETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN . ALLAH KİM MÜNAFIKLIK KİSVESİYLE GÜZELİM İSLAM DİNİNİ KENDİLERİNE SERMAYE EDİYORSA HEPSİNİDE HELAK ETSİN, AMİN.