31.05.2017


Zulme İsrailliler bile isyan ediyor

İsrail'in yıllardır Ortadoğu'da yapmadığı pislik, fitne, kalmadı. Ortadoğu'yu kendi çıkarları için dizayn etmeye çalışan İsrail, Irak'ı, Suriye'yi, Yemen'i, Tunus'u, Mısır'ı yaydığı fitne ve fesatlıklarla karıştırdı. Bu ülkeler bugün yaşanacak durumda değil. Çünkü hepsinde İsrail'in yaydığı fitneden dolayı iç savaş var. İç savaşın içinde olan Irak, Suriye belki yakın zamanda iki veya üçe bölüneacek. Peki İsrail, neden Ortadoğu ülkelerinin bölünmesini istiyor? Çünkü kendi kontrollerinde olan küçük devletlerin kontrolü daha kolay olur da ondan. Ya Filistin? İsrail'in yıllardır Filistin'e yapmadığı kalmadı. Filistin'de, Gazze'de Müslüman halka ne eziyetler, ne zülümler, ne büyük katliamlar yaptı. İsrail, 2004'de 1300 Filistinli sivili öldürdü, 2008'de 140'ı Filistin polisi toplam 350 kişiyi katletti, 2009'da Gazze'de 1600 Filistinli İsrail bombalarıyla ölürken 6000'den fazla kişi yaralandı ve evsiz kaldılar. 2011'de 18 kişi, 2012'de 341, 2014'de 202 kişi ölürken 1400 kişide yaralandı. Bu kadar değil. Şerefsizler zaman zaman yine Filistinliler'i öldürmeye devam ediyor. Peki bu katliamlar olurken dünya, bilhassa islam ülkeleri ne yapıyor? Hiç bir şey. Çünkü İsrail hepsini avucunun içine almış. 

İsrail katliamlarına destek 

İsrail, Filistin halkına sık sık çeşitli bahanelerle katliam yapıyorsa elbette bir gerekçesi olmalı değil mi? Bu zulmün ve katliamların altında toprağını genişletmenin yanında Filistin nüfusunu kontrol etmek de yatıyor. Sevgili okuyucularım hadi Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri İsrail'in Filistinlilere yaptığı katliamlara sessiz kalıyor. Bu ülkeleri anlarım, zaten bu ülkeler İsrail'in katliamlarına destek olan ülkeler. Ya islam dünyası? İslam dünyası dediğimiz ülkelerin ipi tamamen İsrail'in elinde. İslam ülkelerinin liderleri koltuğu kaybetmemek ve postu deldirtmemek için İsrail'e Amerika'ya destek bile oluyorlar.Amerikan başkanı Trump, Suudi Arabistan'a gittiğinde bu ülkeye tam 380 milyar dolarlık silah sattı. Suudi Arabistan bu silahı ne yacak biliyor musunuz? Yine İsrail ve Amerika'nın yaydığı fitneler neticesinde Yemen'de olduğu gibi Müslüman ülkelere saldıracak. Allah hepsini de bildiği gibi yapsın. 

Netanyahu asla vazgeçmez 

Hristiyan aleminde, hatta İsrail'de vicdanlı olan insanlar İsrail'in yaptığı zulme isyan ederken, Müslüman ülkelerden ses Yok. Daha üç gün önce İsrail'in Doğu Kudüs'ü 1967'de işgal edilişinin yıldönümü dolaysıyla Rabin Meydanı'nda toplanan vicdan sahibi bazı İsrailliler, Başbakan Netanyahu'yu uyararak, “Filistin halkına zülüm etme, barış görüşmelerine başla ve Filistin'in toprak bütünlüğüne saldırmayı bırak” dedi. Korku politikasından ve şiddetten beslenen Netanyahu denen katil, kesinlikle Filistinliler'e katliamdan vaz geçmez. Ne diyeyim Cenab-ı  Allah  biz Müslümanlar'a bir birine samimi olmayı, şuurlu ve gerçekten Kur'an-ı Kerim'i, peygamber efendimizin hadis ve sünnetini yaşamayı, küfre karşı bir olmayı nasip etsin. ALLAH ŞU FANİ DÜNYA'DA  CÜMLEMİZE DİN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN AMİN.