06.05.2017


Aday olmaktan bile korkuyor

Tam 8 seçim kaybetmiş olan  Kılıçdaroğlu sıkıntılı günler yaşıyor. Referandumda yaşanan başarısızlığı, YSK'yı suçlayarak ve hukuki süreç başlatarak kapatmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabası parti içi muhalefetin hareketlenmesini engelleyemedi. Telaş içinde olan Kılıçdaroğlu, kendisini kurtarmak için parti meclisi üyeleri ve il başkanlarıyla yaptığı toplantıda olağanüstü kurultay talepleri gelince iyice sıkıntıya girdi. Parti içi muhalefetin temsilcisi olarak görülen Deniz Baykal ile millet vekilleri Muharrem İnce ve Fikri Sağlar yüksek sesle olağanüstü kurultay çağrısı yapınca, Kılıçdaroğlu Fikri Sağlar'ı partiden ihraç etmek için parti disiplinine havale etti. CHP tabanında sevilen Muharrem İnce yakın çevresine, “Normal şartlarda olsa ben CHP Genel Başkanı olurum, ancak Kılıçdaroğlu neredeyse delegelerin tamamını kendi tarafından seçti. Şimdi bu durumda ben nasıl Genel Başkan olurum? Kılıçdaroğlu'nun kendi tarafından olan delegeler beni seçmez. Bir gerçek var ki o da Kılıçdaroğlu ile CHP kan kaybediyor” demiş. 

FETÖ'nün tavsiye ettiği bir isim 

Deniz Baykal ise katıldığı televizyon programında bakın neler söyledi: “Genel Başkan Kılıçdaroğlu 'ben 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayım diyorsa', doğal olarak o adaydır. Eğer Kılıçdaroğlu 'ben aday değilim' diye bir karar alırsa o zaman ne yapacağız? CHP, Cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden veya ikna edilen ne kadar insan varsa tümünü derhal kurultayı olağanüstü toplayıp adayı belirlemelidir.” Acaba Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybetmemek için 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olmayacağını düşünüyor olabilir mi? Bence olabilir. Aklımdan şu da geçmiyor değil. Kılıçdaroğlu daha önce iddia edildiği gibi, FETÖ'nün tavsiye ettiği bir ismi, cumhurbaşkanlığına ortak aday gösterebilir mi? Vatan Partisi, Meral Akşener ve Saadet partisiyle görüşmek istediğine göre ortak aday gösterecekler gibi. '80 yaşına gelmeden belki Cumhurbaşkanı olurum' hayali kuran Deniz Baykal, “Yunanistan'da PASOK, Fransa'da da Sosyalist Parti'nin uyguladığı gibi CHP'den aday olacak kişinin tüm parti üyeleriyle hatta başka parti üyelerinin katılımıyla seçilmelidir” diyor. Baykal başka partinin üyeleri derken PKK'nın siyasi kanadı HDP'de siyaset yapan Ahmet Türk ve MHP'den ihraç edilen  Meral Akşener ile birlikte FETÖ'ye yakın ülkücülerden bahsediyor. 

Bu millet CHP'nin adayını seçmez 

Baykal Sol tarafına HDP'li Ahmet Türk'ü sağ tarafına ise MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'i alarak Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Sevgili okuyucularım görüyorsunuz değil mi? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetmemek için 'cumhurbaşkanlığına aday olacağım' diyemiyor. Hatta CHP'den Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini söylüyor. Yalnız bu millet ülkemizi bölüp parçalamak isteyen, asker-polis ve vatandaşımızı kalleşçe şehit eden terör örgütünün siyasi kanadı HDP ve FETÖ ile birlik CHP'nin çıkaracağı ortak adayı Cumhurbaşkanı yapmaz. Vah Kılıçdaroğlu vah, Atatürk'ün partisi CHP'yi ne hallere düşürdün. Atatürk'ün partisi CHP Kendi içlerinden Cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyor. CHP, hint fukaraları gibi PKK ve FETÖ terör örgütlerinden medet ummakta. Kılıçdaroğlu, Gerçekten bir koltuk uğruna CHP'ye çok yazık ettin. Demek ki referandumda hayır diye feryadı figan etmenin asıl nedeni Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda kazanamayacağını bildiğin ve doğal olarak CHP Genel Başkanlığı koltuğunuda kaybedeceğin korkusuymuş. Bende derim ki korkunun bir faydası yok. Kılıçdaroğlu gel yiğitçe korkmadan milletin önüne çık ve cumhurbaşkanlığına aday ol. Millet seni mi, yoksa Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı mı? tercih edecek bir görelim. Kılıçdaroğlu, millet kimin ülkesinin, devletinin ve milletinin bekası için çalıştığını çok iyi biliyor. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLANLARI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.