24.04.2017


60 senedir aynı huy

Huylu huyundan hiç vazgeçmiyor. 60 yıldır aldığı seçim mağlubiyetlerini kabul etmeyen CHP, 60 yıldır aynı söylemleri kullanmakta. Tek partili, yani İsmet İnönü döneminde millete zulum edildiği yıllarından sonra çok partili sisteme geçilmesiyle yenilgi üzerine yenilgi yaşayan CHP, 16 Nisan referandumu sonrasında olduğu gibi 60 yıldır halkın iradesini yok sayarak seçimlere itirazda bulunuyor. Mesela CHP'nin çok partili sistem hayata geçtikten hemen sonra aldığı ilk yenilgilerden birisi 1954 genel seçimlerinde ahmetli Adnan Menderes'in partisi Demokrat Parti 503 millet vekili kazandığında olmuştu.  Demokrat parti 503 millet vekili kazanırken İnönü'nün CHP'si 31 millet vekili çıkarabildi. Arada büyük fark olmasına rağmen İnönü'nün CHP'si ilk iş olarak seçim kanunun aksaklığına itiraz etmek oldu. Halbuki CHP'nin itiraz ettiği liste usulü çoğunluk sistemi 1946 seçimlerinden beri kullanılan ve CHP'nin Meclis'te çoğunluğu bulundurduğu dönemde itiraz etmediği bir sistem. Yine demokrat parti 1957 yılında genel seçimlerde ezici bir çoğunlukla 424 millet vekili  CHP ise 178 millet vekili çıkarmıştı. Bu sonuçlar karşısında moral bozukluğu yaşayan İnönü'nün CHP'si radyo yayınlarını gerekçe göstererek bir çok büyük ilde seçimlerin tekrarını istedi. Yani CHP yenilgiyi kabullenmeyip her seçim sonrasında olduğu gibi 16 Nisan referandumunun iptalini istiyor. 

Millete tepeden bakan chp  

Sevgili okuyucularım bence 60 yıldır her seçimde yenilgi üzerine yenilgi alan CHP, bahaneler yerine, “Biz neden milletten teveccüh görmüyoruz? Millet bize neden oy vermiyor? Bizim ne eksikliğimiz var? Yoksa sıkıntı eksiklik bizde mi?” diye düşünse daha iyi olmaz mı? Bence çok iyi olur. Ancak CHP ve CHP'liler millete tepeden bakmayı, kendilerini her zaman milletten uzak tutmayı bir kenara bırakmadığı müddetçe, milletin dini ve milli duygularına hakaret etmekten vazgeç geçmediği müddetçe iki yakası bir araya gelmez. Merak ediyorum acaba CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi iktidara taşımak gibi bir niyeti var mı? 'Hocam tabiki Kılıçdaroğlu CHP'yi iktidara taşımak istiyor' diyebilirsiniz. Peki O zaman şunu sormak istiyorum. İktidara gelmek isteyen Kılıçdaroğlu, neden ülkemizi bölüp parçalamak isteyen PKK'nın siyasi kanadı HDP ve terör örgütü FETÖ'cülerle birlikte hareket ediyor? Bu terör örgütleriyle birlikte hareket eden CHP'ye kim oy verip iktidara getirir? 

Kimse kılıçdaroğlu'na oy vermez 

Devletinin milletinin bekasını düşünen, din, dil, ırk ayrımı olmadan ülkemizde huzur içinde yaşamak isteyen kimse CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na oy vermez. CHP ancak birlikte hareket ettiği guruplardan oy alır. Şimdi bazı CHP'li milletvekilleri, referandum sonuçlarını protesto edin bahanesiyle gezide olduğu gibi yandaşlarına  tencereyi tavayı elinize alın sokağa çıkın çağrısı yapıyor. İşte bu millet kargaşadan, darbelerden medet uman CHP'ye oy verip 'sen beni yönet' demez. 60 senedir olduğu gibi her seçim sonrası yenilgiyi kabullenmeyip mahkemelere itirazda bulunmaya devam edip durur. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI, UFKU AÇIK BİRİKİMLİ, DEVLETİMİZE MİLLETİMİZE FAYDALI OLACAK MİLLİ VE MANEVİ ŞUURA SAHİP KİŞİLERİ BAŞIMIZA GETİRSİN. ALLAH ÜLKEMİZDE FİTNE YAYAN, MİLLETİMİZİ  KUTUPLAŞTIRAN, AYRIMCILIK YAPAN, ÜLKEMİZ ÜZERİNDE PİS OYUNLAR OYNAYANLARIN HİMAYESİNDE HAREKET EDECEK OLAN SİYASİLERİ BAŞIMIZA GETİRMESİN, AMİN.