17.04.2017


Gençler bırakın artık şu zıkkımı

20'nci Türk Toraks Derneği Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu, “Nargileye tütünle birlikte uyuşturucu özelliği olan bazı bitkilerin ( Afyon, Maraş otu vb) karıştırılıyor. Yaptığımız ankette ise kullanıcılar nargilenin zararsız olduğunu düşünüyor. Halbuki Aromalı, meyveli, şekerli diyerek pazarlanan bu ürünlere zararsız ya da sigaradan daha az zararlı imajı veriyorlar. Ancak gerçek çok farklı. Nargile dumanındaki zehirli maddeler korkutucu boyutta, sigaradan 50 kat daha zararlı. Nargiledeki arsenik, nikel, kobalt, krom ve kurşun miktarı sigara dumanındaki miktardan çok daha fazla.Aromatik tütünlerde bulunan şekerin yansımasıyla ortaya çıkan toksik maddeler ve bunların nikotinle etkileşimi nargilenin bağamlılık yapıcı etkisini artırıyor. Tütün endüstrisinin özellikle gençleri hedef alarak nargile tütünlerinde şekerli ve aromalı katkı maddeleri kullandığı biliniyor. Amaçları tütün içimini kolaylaştırarak gençlerin damak zevkine göre hazırlıyorlar” diyerek gençleri ve tüm insanları uyarıyor. 

Çocuklarınızı, ailenizi düşünün 

Sevgili okuyucularım sevgili gençler, Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu'nun uyarılarını çok ama çok dikkate alın. Ben de yakın çevremde nargile için çok sayıda kişiyi uyardığımda bana, “Hocam, biz nargileyi arada bir keyif olsun diye içiyoruz, sigara kadar zararlı değil”diyerek kendilerince cahilce cevap veriyorlar. İşte zararlı olup olmadığını bilim adamı açıkça anlatıyor. Allah aşkına ne olur bırakın şu sigarayı, alkol ve nargile denen zıkkımı. Kendinizi düşünmüyor iseniz bari yakınlarınızı, evlatlarınızı, Allah korusun yatağa düştüğünüzde sizinle uğraşacak olan ailenizin çekeceği çileyi düşünün. Kendimize zarar vermeyi ne kadar çok seviyoruz? Ne kadar pis zararlı yiyecekler içecekler varsa hepsi de büyük bir özentiyle kullanılıyor. Acıyın kardeşim kendinize acıyın. Nargile içenlerin çoğunun özentiyle bu illete başlayıp daha sonra ise bağamlılık sonucu kullanılıyor. Son yıllarda hükümetimiz ve Yeşilay derneği, gazete, televizyon ve sosyal medyada insanların sigarayı, nargile, alkolü gibi kötü alışkanlıkları bırakmaları için ellerinden geleni yapıp uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar Zındıkların umrunda bile değil. Çünkü içeriğinde uyuşturucu olan tütün insanlarımızı esir almış. Dolaysıyla insanlar uyuşturucu batağına saptanmış oluyor. 

Milletin içinde kullanmaya başladılar 

Uyuşturucu demişken son haftalarda İstanbul'un bazı semtlerinde alışmamış olaylar yaşanıyormuş. Bonzai ve değer uyuşturucu kullanan kişiler ilçe meydanlarında uyuşturucu alıp sonra krizine giriyorlarmış. İlçe sakinleri,“Uyuşturucu kullananlar, kimsenin bilmediği yerlerde kıyda köşede uyuşturucu kullanırlardı. Şimdi ise milletin içinde meydanlarda bunlar yaşanıyor. Acaba birileri toplumu galeyana getirmek için bu zavallıları toplumun önüne mi atıyorlar?” diyor. Toplum olarak, “Aman Allah'ım son yıllarda kanser ne kadar yaygınlaştı” diyoruz. Elbette yaygınlaşır. Kendini bilmezler fosur, fosur sigarayı içerse alkolü kafaya dikerse elbette kanser denen illet hastalık artar. Görüyorumki nargileyi en çok Araplar'dan sonra ülkemizdeki muhafazakar kesim içiyor. Halbuki muhafazakar dediğimiz kesim, sigaranın, nargilenin ve insanı uyuşturan, insan sağlığına zararlı olan tüm maddelerin haram olduğunu bilmeleri gerekir. Demekki nefislerine hakim olamıyorlar. Demekki iyice uyuşmuşlar. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE NEFİS HAKİMİYETİ VERSİN. ALLAH TOPLUM OLARAK CÜMLEMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUSUN. ALLAH VERDİĞİ AKIL NİMETİNİ BİZ KULLARIN İYİ KULLANMASINI VE ZARARLI OLAN HER ŞEYDEN UZAK KALMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.