01.04.2017


Bugün zamanı değil

16 Nisan referandumu sonrası öyle gözüküyor ki siyaset çok hareketli geçecek. Mesela eğer 16 Nisan referandum sonrası Avrupa Birliği ile ilişkiler düzelir ise (bana göre referandumdan evet oyları çıkınca Avrupa her zamanki pişkinliği ile yaptıklarını unutup Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye çalışacak) Meclis İçtüzüğü değişecek ve Meclis, Avrupa uyum yasaları için yeni yasalar çıkarmak için uğraşacak, parlamenter yapıya göre dizayn edilen sistem başkanlık sistemine göre şekillenecek. Dolaysıyla Avrupa'ya uyum için seçim yasası ve siyasi partiler yasası'nın değiştirilmesi de  gündeme gelecek.  Gündeme Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması da damgasını vurdu. Başbakan Yıldırım Çankaya Köşkü'nde televizyon genel yayın yönetmenlerini kabulünde 'yüzde 10 barajını esnetebiliriz' demişti. 

Dış güçler yönlendiriyor 

Haber kanallarında flaş haber olarak gördüğüm bu haber, beni biraz rahatsız etti. Yani demokrat, özgürlükçü, din, dil, ırk ayrımı yapmayan biri olarak saygı duymasam da her görüş ve düşünceye tahammül ederim. Demokrasi dediğimizde budur.  Ancak yüzde 10 seçim barajının esnetilmek istenmesi beni çok rahatsız etti. Sevgili okuyucularım şimdi diyebilirsiniz ki, “Hocam hem demokrat ve özgürlükten yana olduğunuzu söylüyorsunuz? Diğer taraftan yüzde 10 seçim barajının esnetilmesinden rahatsızsınız böyle olur mu?” Ben bugün ülkemizin bulunduğu sıkıntılı günlerinden dolayı seçim barajının esnetilmek istenmesine karşıyım. Ülkemizde yüzde 10 baraj altında kalan bazı partilere bakın. Çoğu terör eylemleriyle tanınan partiler. Kardeşim bu partiler, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen ve terör eylemlerinde bulunmaları için başka ülke istihbaratları tarafından kontrol edilip yönlendiriliyor. 

Ülkemizi parçalamanın peşindeler 

Toplum olarak biz sözde bu partileri gezi olayları sırasında nasıl parti olduklarını görmedik mi? İpi başkaların elinde olan bu partiler Meclis'te yer alacak öylemi? Hayır arkadaş ülkemiz dört bir yanda iç ve dış şer güçlerle uğraşırken, ülkemizin bekası söz konusu iken, başta İsrail, Amerika, Vatikan ve Haçlı zihniyetiyle hareket eden Avrupa, ülkemizi bölüp parçalamanın peşinde iken yüzde 10 seçim barajını indiremezsiniz. Türkiye ne zaman gerçekten şer güçlerin pisliğinden kurtulur, gerçekten demokrasiyi, demokrat olmayı ve özgürlüğün ne olduğunu çok iyi anlarız işte o zaman baraj sisteminde değişiklik olur. Yani toplum olarak iyice şuurlanmadan ülkemiz üzerindeki pisliklerden kurtulup temizlenmeden bu yasayı çıkaramazsınız. Neymiş Avrupa uyum yasaları, boynu devrilsin Avrupa'nın. Yıllardır Ülkemizde yaşadığımız terör eylemlerinin arkadında Avrupa ülkelerinin var olduğunu bilmiyor musunuz? Efendiler uyanık olun uyanık... Bu devlet, bu millet çok kolay var olmadı. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH GÜZELİM ÜLKEMİZDE DİN, DİL, IRK AYRIMI OLMADAN CÜMLEMİZE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN. KİM TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE HAİNLİK YAPARSA, TOPLUMU BİR BİRİNE DÜŞÜRMEK İÇİN FİTNE VE FESATLIK YAPARSA ALLAH HEPSİNİ HELAK ETSİN, AMİN