27.03.2017


Terör neden değil, kıskançlık

Bir kaç gün önce bir davet üzerine Amerika'ya gittim. Manhattan'da dolaşırken bir mağazaya girdik ve  arkadaşla kendi aramızda konuşurken Mağaza müdürü, “Nerelisiniz nece konuşuyorsunuz?” dedi. Türkiyeliyiz cevabını verdik. Mağaza müdürü, “Çok memnun oldum daha önce iki kez İstanbul'a gittim, Türk Yemekleri ve tatlıları harikaydı. Yakında evlenecek olan kızım, balayı için Bodrum'a gidecek. Yanlız uçuşlarımızı Türk hava yollarıyla yapıyoruz, THY'nin uçaktaki hizmeti ve yemekleri çok güzel” dedi. Tam paketi alıp çıkacaktık ki adamcağız elinde telefonla tekrar yanıma geldi. Twitter'da Türk Hava Yolları'yla ilgili yazılar gösterdi. İngilizcem zayıf olduğu için Arkadaşa 'hayırdır Twitter'da  ne yazıyor' diye sordum. Arkadaş “Hocam, Somali'ye yardım için sosyal medyada ünlüler tarafından 'sevgimizi taşıyın' adı altında başlatılan ve Türk Hava Yolları'nın da desteklediği yardım kampanyası var, o kampanya Twitter'da çok konuşuluyormuş onu gösteriyor” dedi. Bu sefer ben adamcağıza, “Where are you from (Yani siz nerelisiniz)” dedim. Adamcağız, “İrlanda kökenli Amerikalıyım” cevabını verdi. 

İyi yapılan iş taktir görür 

Sevgili okuyucularım hangi iş olursa olsun, eğer bir iş iyi yapılıyorsa ve iyi yönetiliyorsa işte o zaman yapılan her iş herkes tarafından taktir görür. Amerikalı Türkiye'ye gelirken kendi havayolu şirketlerini değil, Türk Hava Yollarını tercih ediyor. Neden tercih ediyor? Profesyonel yönetim ve içten hizmet kalitesi olduğu için. Başka ülkelerden davet aldığımda ben de mutlaka milli kuruluşumuz olan Türk Hava Yolları ile uçarım. Bu arada THY'nin Amerika'nın New York şehrine her gün üç seferi var. Eğer yurtdışına çıkacaksanız sizlere tavsiyem ucuz bilet almak için önceden rezervasyon yapmanızda yarar var. 

ABD ve ingiltere'nin yasağı 

Gelelik bir başka konuya; Amerika ve İngiltere'ye bazı ülkelerden uçacak olan hava yolu şirketlerinin yolcuları yanlarına, yani kabine'güya terör' nedeniyle iPad, diz üstü bilgisayar ve akıllı telefonlardan büyük elektronik cihazları alamayacak. Amerika ve İngiltere Bu kararı güya terör nedeniyle almış. Tek kelimeyle yalan, yalan, yalan. Terör nedeniyle değil rekabetten kıskançlıktan dolayı bu karar alınmıştır. Kendi hava yolu şirketlerini kurtarmak için bu karar alınmıştır. Çünkü dünyanın bir ucundan bir ucuna uçakla seyahat etmek isteyenler Türk Hava Yolları'nı tercih ettikleri için kıskandılar. Ah be aptallar, madem içinizde böyle kıskançlık var, o zaman kalleşliğe bahanelere ne gerek var? Sizler de adam gibi  işinizi yapın ve sizlerin de hava yolu şirketleri Türk Hava Yolları gibi tercih edilen havayolu şirketleri arasında yerini alsın. Mertçe rekabet etseniz daha iyi olmaz mı? Nerede sizde o beyin. Ancak aklınız mikropluğa çalışır. Güya aklınız sıra aldığınız bu yasakla diğer havayolu şirketleriyle birlikte Türk Hava Yolları'nı zayıflatacaksınız öyle mi? İnsanlar bunu yemez benden söylemesi. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH DÜNYAYI FİTNELERDEN KORUSUN. ALLAH İYİ OLANLARI ŞERLERDEN KORUSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.