20.03.2017


Olmaz, olmaz, olmaz

Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs liderleri tek çatı altında tek devlet olabilmek için İsviçre'nin Cenevre kentinde tekrar bir araya geldikleri günkü yazımda, “Rumlar'la Kuzey Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin birlikte yaşamaları mümkün değil” demiştim. Dediğim gibi her iki tarafın bir arada yaşamalarının mümkün olmadığı yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. Çünkü Rum tarafı Avrupa Birliği'ni arkasına almanın öz güveniyle ödün vermeden, Türk tarafından toprak koparmanın peşinde olduğu gibi Türk kesimine hak verme taraftarı da değil. Neticede Rum lider Nikos Anastasiadis, Cenevre'de umduğunu bulamayacağını anlayınca toplantıyı terk edip gitti. Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, “Rum tarafı baştan beri çözüm konusunda samimi değildi. Eğer bir çözüm olacaksa mutlaka adil, eşit iki toplumlu federal bir yönetim şekli olması lazım. Bütün kesimin güvenliğinin garanti altına alınması gerekir” dedi.

Bir arada yaşamaları mümkün değil

Sevgili okuyucularım, olmaz olmaz, kan tutmaz. Rum tarafıyla Kuzey Kıbrıs'ın bir arada yaşamaları kesinlikle mümkün değil. Ada'da barış projesi kelimenin tam anlamıyla bir oyundur. Rumlar istiyorki, Kıbrıs'ın tamamı bizim olsun. İstiyorlarki, Kıbrıslı Türk'ler azınlığa düşsün. Ya sonra? “Nasıl olsa Avrupa Birliği arkamızda, Türkiye'de 1974'te olduğu gibi müdahalede edemez” deyip, eski Yugoslavya'da Sırp'ların yaptığı gibi Müslüman kıyımına başlansın. Daha önce, dönemin Rum lideri sözde din adamı olan papaz Makarios, 1974 yılında Türkler'e katliam yapmadı mı? Katil Makarios, 1974'te 126 Kıbrıs'lı Türk'ü öldürmedi mi?

Barış harekatı olmasaydı...

Rum askerleri küçücük çocuğu küvette öldürmedi mi? Türkiye Kıbrıs'a çıkartma yapıp katliamlara müdahale etmeseydi belki Kıbrıs adasında Türk olan hiç kimse kalmayacaktı. Amerika ve Avrupa Birliği, istiyor ki illaki her iki taraf birleşsin. İstiyorlar ki Kıbrıs'ta tek devlet olsun ve adayı Türk askerleri terk etsin. İstiyorlar ki Kıbrıslı Türk'ler kendi kaderleriyle baş başa kalsın. Onlar istiyor ama biz istemiyoruz. Türkiye hem stratejik, hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin garantörü olarak Kıbrıs adasında kalmalıdır. Kuzey Kıbrıs yönetimine ve Kıbrıs Türk halkına derim ki, sakın gevşemeyin, birlik ve beraberlik içinde olun, bir birinize kenetlenin, milli ve manevi şuurla yaşayın, oynanan oyunların farkında olun ve toprağınıza sahip çıkın. Sonra eyvah dersiniz benden söylemesi. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH KIBRISLI TÜRK KARDEŞLERİMİZE SABIR VE SELAMET VERSİN. ALLAH MÜSLÜMANLAR'IN ÜZERİNDE PİS OYUNLAR OYNAYAN MÜNAFIKLARIN OYUNLARINI BAŞLARINA ÇEVİRSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH DÜNYA'DA BÜTÜN TÜRKLER'E GÜÇ VERSİN, AMİN.